Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Noodhelikopters in Vorarlberg belaagd door laserpennen

Helikopter

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Reddingshelikopters in Vorarlberg hebben klachten ingediend vanwege een aanval met laserpennen. Het gaat om de ÖAMTC-Hubschraubers die afgelopen weekend tijdens reddingsoperaties lastig gevallen werden. De organisatie spreekt van levensgevaarlijke situaties en heeft een aanklacht ingediend.

Het ging afgelopen weekend bijna fout toen de helikopters tijdens een avondtraining in de gevaarlijke situatie terecht kwamen doordat het zich belemmert werd door laserpennen. De organisatie heeft nu een aanklacht ingediend tegen de onbekende dader. In het verleden zijn er meerdere voorvallen geweest waarbij mensen met laserpennen helikopters lastig vielen. Hierbij is de dader opgepakt en heeft een gevangenisstraf gekregen. De organisatie hoopt dan ook dat de dader snel gepakt wordt.

De laserpennen zijn in de vliegwereld al een langere periode een groot probleem. De pennen hebben een reikwijdte van meer dan 2.000 meter en schijnen op de cockpit. Laten we hopen dat de daders snel gepakt worden en een passende straf krijgen. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in