Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nightjet naar Amsterdam geëvacueerd wegens brand in tunnel in Tirol

Brandweer blust brand

© Pixabay

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteravond was er een grootschalige operatie in Tirol. Er brak een brand uit in de Terfentunnel bij Fritzens (vlakbij Innsbruck) en 151 passagiers uit de Nightjet zijn geëvacueerd. 33 personen zijn lichtgewond geraakt bij de brand in de tunnel in Tirol. Een deel van de trein had als eindbestemming Amsterdam.

Brandweer rukt massaal uit in Tirol

Rond 21.00 uur vatte een treinstel van de Nightjet naar Hamburg/Amsterdam vlam in de vijftien kilometer lange Terfentunnel in Tirol. De brandweer rukte onmiddellijk uit om de inzittenden uit de trein te halen en de brand te blussen. Volgens de NS zaten er vermoedelijk ook Nederlanders in de trein. In totaal zijn er 151 mensen uit de trein geëvacueerd, 33 hiervan zijn naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden voor rookinhalatie. Alle andere passagiers kregen hulp ter plaatse en werden met de bus naar Innsbruck gebracht, waar ze de nacht hebben doorgebracht.

Hoe ontstond de brand in de tunnel in Tirol?

De brand is begonnen door een beschadigde bovenleiding in de tunnel in Tirol. De vlammen zijn overgeslagen naar een treinstel waarin auto’s vervoerd werden. Volgens de inzittenden was er een grote knal te horen toen de brand begon. De brand is na ruim een uur blussen volledig gedoofd en de tunnel is geventileerd. De tunnel blijft voorlopig nog dicht, het treinverkeer is vandaag omgeleid.

De Tiroler Tageszeitung deelde een beeld van de gebluste trein op Facebook:

Grote actie in Tirol

In totaal zijn er 20 brandweerkorpsen uit de omgeving ingezet om de brand te blussen. Daarnaast waren er ook tientallen andere reddings- en politiediensten aanwezig. Ook is er een helikopter ingezet. Aldus de Tiroler Tageszeitung waren er zo’n 700 mensen bezig om de mensen uit de trein in veiligheid te brengen en de brand te blussen.

Lees ook › Bosbrand naast skilift in Italiaans skigebied

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in