Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe Tschuggen Express in Arosa wordt gebouwd

In Arosa hebben de gasten van het vijfsterren Tschuggen Grand Hotel al niets te klagen, maar vanaf oktober al helemaal niet meer. Deze zomer wordt de ‘oude’ Tschuggen Express namelijk vervangen voor een nieuwe versie. En dat werd ook wel tijd, de oude was namelijk ‘alweer’ 8 jaar oud.

Privé skilift

De Tschuggen Express in z’n huidige vorm stamt uit 2009 en is een lift die alleen gebruikt kan worden door gasten van het hotel. De lift brengen wintersporters vanuit het hotel direct het skigebied in. En niet alleen het skigebied in, maar ook terug naar het hotel. En dat is best lekker, want het bergstation van de lift bevindt zich direct naast de KuhBar waar je heerlijk kunt après-skiën.

Nieuwe Tschuggen Express

In juli en september wordt de nieuwe lift gebouwd. De lift bestaat uit twee luxe designcabines met plek voor zes personen per cabine. Over een spoor van 528 meter lang worden de inzittenden 154 meter omhoog gebracht met een snelheid van 4 meter per seconden. Per uur kunnen 120 personen in de lift vervoerd worden. Tijdens de rit geniet je dankzij de grote raampartij van een prachtig uitzicht. Op het satellietbeeld hieronder zie je hoe de lift loopt. Het uiterlijk van de lift komt eruit te zien zoals op bovenstaande animatie. De Tschuggen Express wordt de modernste lift van liftbouwer Steurer.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in