Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe lift Galtbergbahn in Schlick 2000 in het Stubaital

© Leitner

Wintersportredacteur

De oude sleeplift Galtalmlift uit 1961 in Schlick 2000 is vanaf komende winter vervangen door de nieuwe en moderne Galtbergbahn. Deze nieuwe lift is een flinke upgrade van een sleeplift naar een 10-persoons gondelbaan. De nieuwe lift in het Stubaital is van de bekende firma Leitner, en sinds de bouwstart in juli 2023 is er al veel gebeurd. Alle details over deze nieuwe lift en andere zaken die je wilt weten voor de start van het seizoen in Stubai, lees je in dit blog!

Nieuwe Galtbergbahn in Schlick 2000

Wat er naast de grote metamorfose van de lift nog meer gaat veranderen? Het traject van de nieuwe Galtbergbahn in Schlick 2000 zal komende winter ook iets anders zijn dan je gewend bent. Het dalstation ligt straks vlak onder de Froneben Alm en het bergstation bij de Galtalm op 1760 meter hoogte. De nieuwe Galtbergbahn in Schlick 2000 zal vooral een grote verbetering zijn voor kinderen en skiklasjes. Deze hoeven in het nieuwe skiseizoen niet meer te bibberen in de sleeplift, maar kunnen in alle comfort omhoog met de gondel. Daarnaast is de nieuwe lift een grote stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid. Dankzij het nieuwe aandrijvingssysteem wordt er 9% meer energie bespaard in vergelijking met de oude lift. De totale investering voor de nieuwe Galtbergbahn in Schlick 2000 bedraagt ongeveer € 11 miljoen!

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 10 personen
  • Lifttype: Kabine Evo Xline deep
  • Diameter kabel: 48 millimeter
  • Maximaal aantal gondels: 33
  • Lengte traject: 1352 meter
  • Hoogteverschil: 455 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: ongeveer 4 minuten
  • Maximale capaciteit: 2000 personen per uur

Skiseizoen op de gletsjer: oktober tot mei

Om de lift zelf uit te proberen, moet je nog even geduld hebben, want het skiseizoen in Schlick 2000 begint eind november 2023. De startdatum hangt nog af van de omstandigheden in het skigebied. Eerder kun je al genieten van wintersport op de Stubaier Gletscher in hetzelfde dal. Het seizoen op de Stubaier Gletscher begint elk jaar eind september/begin oktober, dankzij de hoge ligging tussen 1500 en 3210 meter. De exacte openingsdatum is nog niet bekend, maar zal binnenkort worden aangekondigd. Op de Stubaier Gletscher kun je afdalen op 35 verschillende pistes en gebruikmaken van 26 liften. Al jarenlang trekken wintersportliefhebbers naar dit skigebied voor plezier op de piste. Dit jaar viert het gletsjerskigebied zelfs zijn 50-jarig jubileum.

event_available

Event tip in Stubai

Van 22 tot 25 november 2023 vindt de FIS Freeski Weltcup plaats in Stubai. De beste freeskiërs komen eind november naar de regio om te strijden voor de titel. Dit bijzondere evenement is zeker de moeite waard om te overwegen als je nog geen wintersport geboekt hebt!

Ook nieuw: Stubai Skipass

Krijg je door al dit nieuws zin om de latten onder te binden in het Stubaital? Met de Stubai Skipass heb je komende winter toegang tot alle vier de skigebieden in de regio: Elfer, Schlick 2000, Serles en de Stubaier Gletscher. De Stubai Skipass is beschikbaar voor vier dagen of langer en geldt van begin december tot na Pasen. Hiermee kun je alle vier de skigebieden uitproberen en is het nooit saai! In Stubai is er voor elke wintersporter wat wils. Kinderen onder de 10 jaar skiën sowieso gratis onder begeleiding van een betalende ouder.

Ga je op vakantie met je familie met kinderen of vriendengroep met beginnende wintersporters? Dan kun je het beste voor een van de kleinere gebieden Serles of Elfer kiezen. Op zoek naar meer uitdaging, dan kun je gaan afdalen in Schlick 2000. De Stubaier Gletscher is een van de meest bekende skigebieden in deze skiregio. Waarom? Voornamelijk door de hoge sneeuwzekerheid op de gletsjer.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de skiregio Stubai.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in