Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe gondel in sloppenwijk Colombia een succes

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De afgelopen tijd is liftbedrijf LEITNER niet alleen in de Alpen bezig geweest om daar luxe skiliften neer te gooien, maar ook aan de andere kant van de wereld is de specialist in skiliften hard aan het werk geslagen. Het resultaat: een gondel die een sloppenwijk in Cali, Colombia verbindt met het stadscentrum.

Sinds september is Siloé, een van de armste districten van de stad Cali, via deze gondel aangesloten op het openbaar vervoer van de stad. Dat betekent dat de inwoners van deze wijk geen uur meer doen over de reis naar het centrum, maar slechts 9 minuten. De infrastructuur in de wijk verbetert hiermee aanzienlijk, want de huizen zijn er zo dicht op elkaar gebouwd dat er in sommige regio’s geen eens wegen meer zijn.

Cali_Opening_4_20x13cm_240dpi

De burgemeester van Cali is zeer tevreden na de eerste maanden. “Soms staan er rijen van wel 100 mensen voor de gondel, maar lang wachten hoeven ze nooit.” Voor de 120.000 inwoners van de sloppenwijk is de komst van de gondel een verademing. De wijk is hard geraakt door armoede en geweld en was afgesloten van het stadsleven. Met de ‘Miocable’ gondel is er weer hoop voor jongeren. Ze kunnen zo sneller op school zijn en ook op het werk.

Ook al is het op het eerste gezicht vreemd om een gondel midden in de stad te zien, nieuw is het niet. Dichtbij heb je in Londen de Emirates Air Line, maar er zijn veel meer skiliften in steden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in