Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe datum voor afgelaste World Cup wedstrijd in Sölden bekendgemaakt

World Cup Sölden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Eigenlijk zouden de dames het World Cup seizoen van 2022/2023 aftrappen in Sölden, maar die wedstrijd kon door het slechte weer niet doorgaan. Inmiddels is bekendgemaakt dat de afgelaste reuzenslalom binnenkort wordt ingehaald en wel op 27 december 2022. Niet in Sölden, maar in Semmering.

Nieuwe datum voor afgelaste reuzenslalom Sölden

Goed nieuws voor de vrouwelijke wedstrijdskiërs én fans! Na lang overleg is besloten dat de afgelaste reuzenslalom in Sölden alsnog wordt gehouden. Niet opnieuw in Sölden, maar in het Oostenrijkse Semmering, op 27 december 2022 zo meldt de FIS. Hier staan in de laatste week van december sowieso al twee wedstrijden gepland voor de dames (slalom en reuzenslalom) en daar komt nu dus nog een reuzenslalom bij. Deze World Cup wedstrijden staan op de planning in Semmering:

  • 27-12-22: reuzenslalom dames (10.00 uur / 13.00 uur)
  • 28-12-22: reuzenslalom dames (10.00 uur / 13.00 uur)
  • 29-12-22: slalom dames (15.00 uur / 18.30 uur)

Nog meer strepen op de World Cup kalender

Naast de vrouwenwedstrijd in Sölden zijn er nog meer strepen gezet op de World Cup kalender. Dankzij de extreem milde temperaturen in de Alpen kan de World Cup Matterhorn Cervino helaas ook niet doorgaan. Of deze wedstrijden nog worden ingehaald is niet duidelijk. In eerste instantie lijkt het daar helaas niet op. De eerst volgende World Cup wedstrijden zijn gepland in Lech Zürs, in het tweede weekend van november 2022. Hopelijk kunnen die wel gewoon doorgaan!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in