Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Nieuwe 8-persoons stoeltjeslift Steinplatte klaar voor winter

Wintersportredacteur

Als de Oostenrijkse lockdown na november wordt opgeheven en er voldoende sneeuw ligt, gaat het skiseizoen van Steinplatte – Winklmoosalm op 5 december van start. Vanaf dat moment zal ook de nieuwe 8-persoons Kapellenbahn in gebruik worden genomen. De lift is er in ieder geval helemaal klaar voor!

Nieuwe Kapellenbahn

De oude 6-persoons Kapellenbahn stoeltjeslift was al sinds 1995 in gebruik. Om aan de huidige kwaliteitseisen te kunnen voldoen, heeft Steinplatte begin dit jaar besloten de lift te vervangen door een moderne 8-persoons variant. Dat was door de huidige coronacrisis geen gemakkelijke beslissing, maar het gebied is blij dat ze de keuze toch hebben gemaakt. Hiermee verbeteren ze niet alleen het skigebied, maar steunen ze ook de lokale economie.

Er is in totaal 11 miljoen euro geïnvesteerd. De nieuwe 8-persoons Kapellenbahn is voorzien van een weerkap en stoeltjes met stoelverwarming. Met een capaciteit van 3200 personen per uur en een snelheid van 5 meter per seconde is de nieuwe lift er flink op vooruit gegaan. Alle specificaties bekijk je hier.

Klaar voor gebruik

De afgelopen maanden heeft het gebied hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe stoeltjeslift. Het resultaat mag er zijn! De nieuwe 8-persoons Kapellenbahn heeft alle tests doorstaan en is klaar voor gebruik. Wij zijn erg benieuwd hoe alles er straks uitziet in een winters jasje. Een klein testritje kun je zelf alvast maken door onderstaande video te bekijken.

Lees ook: Nieuw bergstation Flying Mozart klaar voor gebruik

Wintersport in Steinplatte Winklmoosalm

Een wintersport in skigebied Steinplatte – Winklmoosalm betekent skiën in twee landen. Dit grensoverschrijdende gebied heeft niet alleen pistes in Duitsland, maar ook in Oostenrijk. Die bevinden zich allemaal op en rondom de 1860 meter hoge Steinplatte. Vanuit het Duitse Reit im Winkl en het Oostenrijkse Waidring heb je toegang tot 42 km aan pistes. Het gebied is niet bijzonder ingewikkeld en vooral perfect voor families en beginners. Rood en blauw is zo’n beetje eerlijk verdeeld en van zwarte pistes is vrijwel geen sprake. Eén van de hoogtepunten is de 12 km lange dalafdaling over de Winklmoosalm naar Duitsland. Verder vind je hier snowpark Steinplatte, kun je het uitzichtplatform bezoeken en zijn er allerlei leuke berghutten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in