Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlandse wedstrijdskiër Maarten Meiners beëindigt skicarrière

Maarten Meiners World Cup Reuzenslalom

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

Zo vlak voor het winterseizoen laat de Nederlandse wedstrijdskiër Maarten Meiners weten dat hij niet aan de start van de World Cup verschijnt dit jaar. Een van de beste Nederlandse atleten in de wintersport stopt met zijn professionele skicarrière, dit laat hij weten in een bericht op zijn website. Tijd om eens terug te kijken naar zijn bijzondere skicarrière!

Einde skicarrière Maarten Meiners

“Ik kijk met veel voldoening terug op mijn skicarrière en ben dankbaar voor alle steun die ik heb ontvangen gedurende de jaren van coaches, trouwe sponsors, partners zoals de bond en het NOC*NSF, volgers, familie en vrienden. Ik heb ongelooflijke herinneringen en zal de opwinding van het racen op de piste en het dagelijks pushen van mijn grenzen enorm missen”, aldus het bericht van Maarten Meiners over het einde van zijn skicarrière. Wat hij nu gaat doen? Maarten kijkt vanaf nu uit naar nieuwe uitdagingen en ook avonturen buiten de skisport. Hij is onder andere van plan om zijn kennis en ervaringen te delen met jonge skiërs. Hopelijk duurt het niet nog eens 70 jaar voordat er een Nederlander meedoet aan de Olympische Spelen in de skisport.

Skicarrière van Maarten Meiners

In 2011 begon de skicarrière van Maarten Meiners, dat jaar won hij de Nederlandse titel. Sinds 2012 doet de Nederlander mee aan de World Cup wedstrijden en in 2020 behaalde hij tijdens de World Cup in Santa Caterina zijn eerste punten. Jaarlijks deed hij mee aan verschillende EK’s en WK’s. In totaal stond hij aan de start van vier wereldkampioenschappen.

In 2022 stond Maarten Meiners aan de start van de reuzenslalom tijdens de Olympische Spelen in Bejiing. Dit is een van de hoogtepunten uit zijn carrière. Hier eindigde de Nederlander op de 18de plek, zo’n 6 seconden achter de winnaar van de gouden medaille Marco Odermatt. Maarten Meiners is de eerste Nederlandse skiër die sinds Dick en Peter Pappenheim in 1952 deelnam aan de Olympisch Spelen. Een echte prestatie!

World Cup seizoen 2023/2024

Het nieuwe wedstrijdseizoen komt in sneltreinvaart dichterbij! Het World Cup seizoen van 2023/2024 wordt traditiegetrouw afgetrapt in Sölden. De wedstrijden staan gepland op 28 en 29 oktober 2023. Dat is een weekje later dan je gewend bent! Op 28 oktober strijden eerst de dames op de reuzenslalom en daarna zijn op 29 oktober de heren aan de beurt op deze discipline. De tweede wedstrijd van het seizoen vindt plaats in Zermatt/Cervinia en de derde in Levi in Finland.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in