Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlanders in Tirol opgepakt voor drugshandel

Een Nederlandse familie heeft twee jaar lang cocaine en cannabis naar Tirol gesmokkeld en is nu opgepakt. Het gaat hier om een familie waarbij zelfs de 77-jarige oma en 14 jarige zoon deel uitmaakte van de handel. De drugs hebben zij vervolgens verkocht in de deelstaat en naar verluidt gaat het hier om een straatwaarde van 210.000 euro. De familie zit op dit moment in voorlopige hechtenis in een gevangenis in Innsbruck.

Om de twee weken vertrok de 77-jarige moeder van de man met de trein van Nederland naar Oostenrijk. In het begin deden zij dit met de auto, maar later smokkelde zij dit ook met de trein Oostenrijk in. Op de weg terug naar Tirol verborg zij elke keer 100 gram cocaine in haar kleding. Toen de oma gesnapt werd, konden de overige familieleden ook ingerekend worden. Het appartement waar zij verbleven werd direct na de aanhouding onderzocht. Hier werd onder ander geld en drugs gevonden. Zij zou samengewerkt hebben met tussenhandelaren en daarnaast ook direct verkocht hebben.

Bij het onderzoek naar de afnemers van de familie werd ook een drugsdealer uit Italië opgepakt. Hoe het nu verder gaat verlopen met de drugsdealers is nog niet duidelijk. Op dit moment zitten zij in ieder geval in de gevangenis in Innsbruck en wachten op meer duidelijkheid.

Bron: TT.com

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in