Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlanders geven ruim € 650.000.000 uit aan wintersport

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het aantal Nederlandse wintersporters dat naar naar de sneeuw vertrekt is sinds tijden weer gestegen bericht NBTC-NIPO Research. Het aantal wintersporters steeg voor het eerst sinds 2012 met 7%  van 929.000 naar 994.000.

Tijdens de TravelPressentation in de Jaarbeurs Utrecht op 29 oktober presenteerde NBTC-NIPO Research nog cijfers dat het aantal wintersporters stabiel blijft hangen op 1 miljoen. Nu brengt het bureau cijfers naar buiten dat er toch een stijging gesignaleerd is. Daarnaast werd duidelijk in het onderzoek dat wintersport voor alle leeftijden is en de gemiddelde leeftijd van een wintersporter 37 jaar is. Deze wintersporters zijn erg tevreden over de wintersportlanden Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland en geven een gemiddeld rapportcijfer van 8,5.

Gisteren presenteerde het bureau nieuwe resultaten. “Wij zien een positieve trend door de aantrekkende economie waardoor het voor meer Nederlanders mogelijk is om op wintersportvakanties te gaan”, aldus het onderzoeksbureau. De Nederlanders geven ruim 650 miljoen euro uit op wintersportvakantie wat 25 miljoen euro meer is in vergelijking met voorgaand seizoen. Wat wel opviel is dat er 17 euro per persoon minder gespendeerd is. Oftewel, mensen gaan vaker op wintersport, maar geven per vakantie minder uit.

NBTC-NIPO Research heeft laten weten nog geen cijfers bekend te kunnen maken over het aantal boekingen tot nu toe voor aankomend winterseizoen. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in