Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlanders en Belgen strijden om wie beter skiet

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vergeet voetbal, vergeet korfbal, de BATTLE OF THE LOWLANDS is dé strijd van het jaar tussen Nederland en België. Tijdens het Poederbaas Freeride Festival in Val Torens wordt er uitgevochten welk land de beste freeriders levert. Welke riders temmen de steile hellingen met diepe sneeuw het best?

Het begon vorig jaar als grapje, maar dit jaar worden alle zeilen bijgezet om te bepalen wie er écht trots kan zijn op z’n vaderland. Het Nederlandse team werd vorig jaar aangevoerd door teamcaptain Paul de Groot en nam de wisselbokaal mee naar huis. De Belgen konden er overigens ook wat van, maar dan in de après-ski.

De strijd vindt plaats in de backcountry van het bekende Val Thorens. Daarbij worden de punten van zowel de hoogst geëindigde Belgen als de Nederlanders opgeteld.

Wie o wie gaat er dit jaar met de trofee vandoor? Van 12 tot en met 19 maart kun jij mee strijden voor je vaderland. Aanmelden kan via [email protected]. Meer informatie vind je op de website van Poederbaas. Een voorproefje van vorig jaar hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in