Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© TBA Park Seefeld

Nederlanders bouwen gigantisch vakantiepark in Seefeld

Wintersportredacteur

Het Oostenrijkse Seefeld is binnenkort een gigantisch vakantiepark rijker. De deelstaat Tirol en de gemeente hebben daar afgelopen zomer officieel akkoord voor gegeven. Het park is in handen van het Nederlandse duo Loek Beuker en Sebastiaan Tesink. Beide heren hebben grootse plannen, maar daar is niet iedereen het mee eens…

Gigagroot

Park Seefeld wordt gebouwd op het bestaande kampeerterrein, net buiten het centrum van het dorp. Op een oppervlakte van bijna 42.000 m2 (zo’n acht voetbalvelden) worden na de winter lodges, studio’s en appartementen gebouwd. Samen goed voor 485 bedden. Aangrenzend komt ook een speciaal park voor campers met 100 luxe staanplaatsen. Daartussen komt een ‘Village Center’ te liggen met onder andere wellnessfaciliteiten, een buitenzwembad, kidsclub, sportshop en restaurant. Een bekende Nederlandse Tour Operator zal het management van het park op zich gaan nemen. In een eerder bericht van Tiroler Tageszeitung wordt Landal GreenParks genoemd.

Al jaren op de planning

Volgens managing Partner Loek Beuker liggen de plannen voor een dergelijk park al jaren op tafel. “Enkele jaren geleden zijn de eerste gesprekken over de bouw van een vakantiepark in Tirol gestart. Je vindt hier voornamelijk kleine locaties, met tot 150 bedden. Het is daarom nieuw en bijzonder dat wij een locatie ontwikkelen waar tot zo’n 800 gasten kunnen verblijven. Dat is ongekend voor Tirol en even wennen voor sommigen. Maar wij, en velen met ons, zijn er van overtuigd dat dit park een groot succes gaat worden. De vakantiewoningen hoeven niet eerst verkocht te worden, dus we kunnen na de sneeuw direct starten met bouwen. We kunnen niet wachten!”

Ophef

Zoals je wel kunt bedenken, houdt het nieuwe vakantiepark in Seefeld de gemoederen aardig bezig. Ook Europarks heeft er twee gepland in Tirol, in Pettneu en Leutasch. Een aantal mensen is bang dat de accommodaties vervolgens worden doorverkocht aan particuliere investeerders. Dit gebeurt bij veel Landal vakantieparken.

Ook veel inwoners zijn het niet eens met de plannen. Voor de aanleg van het park wordt 6000 m2 gemeentebos gebruikt. Ze vinden het super dat de camping weer opengaat, maar niet dat er vervolgens nog honderden accommodaties bijkomen. Het totaal aantal bedden in Seefeld neemt hiermee flink toe en dat kan voor andere accommodaties nadelig zijn. Ook vinden zij dat de plannen haaks staan op het ‘duurzame toerisme’ waar de lokale VVV naar streeft. Daarom zijn zij een petitie gestart en die hebben ze onlangs aan de burgermeester overhandigd. Van de 618 handtekeningen kwamen er iets meer dan 300 uit Seefeld.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in