Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlander raakt bewusteloos op zwarte piste in Kitzbühel

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisterochtend was er een skiongeluk met een 50-jarige Nederlander in Kitzbühel. Het ongeluk vond plaats op de zwarte piste nummer 21b in het skigebied KitzSki. De man skiede met volle vaart tegen een barrière aan de zijkant van de piste, hierdoor is hij bewusteloos geraakt. Uiteindelijk is de Nederlander naar het ziekenhuis in St. Johann in Tirol gevlogen.

Nederlander bewusteloos in Kitzbühel

Rond 9.20 uur op 16 maart 2023 was de Nederlandse wintersporter aan het skiën op de zwarte piste nummer 21b in Kitzbühel. Op een hoogte van 1220 meter skiede de man met volle kracht tegen de barrière aan de zijkant van de piste. Door de impact werd de skiër hard weer terug op de piste geslingerd. Tijdens de botsing is de Nederlander bewusteloos geraakt.

En toen…

Andere skiërs die onderweg waren op de rode piste 21, naastgelegen aan de zwarte 21b, schoten te hulp en zetten de reddingsketen in gang. De Nederlander is geholpen door de pistereddingsdienst en vervolgens met de helikopter naar het ziekenhuis in St. Johann gevolgen. De ernst van de verwondingen en hoe het nu met de wintersporter gaat zijn niet bekend.

Lees ook: 28-jarige Nederlander overleden door lawine in de buurt van Nendaz

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in