Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlander Marvin van Heek in top 10

Marvin van Heek (NED)

Voor het eerst sinds 1998 pakt een Nederlander punten in de World Cup. Harald de man was de laatste die dit deed, met een 26ste plek. De in Frankrijk geboren van Heek zette vandaag een scherpe tijd neer op de afdaling en eindigde als 8ste. Een historische race voor het Nederlandse skiën dus, vandaag in Val Gardena. Een zware race voor Svindal, de torenhoge favoriet die het vandaag liet afweten.

De race in Italië stond gepland voor vanmiddag om 12.15u. Gevreesd werd dat deze net zoals die van de vrouwen vanwege de weersomstandigheden afgelast zou worden, maar uiteindelijk werd de wedstrijd verschoven naar een later tijdstip. Bovendien werd de wedstrijd ook ingekort van twee runs naar één.

De winnende tijd vandaag staat op naam van de Amerikaan Steven Nyman, die in 1.28.82 over de streep kwam. Met een nog geen twee tiende langzamere tijd kwam de Sloveen Rok Perko binnen. De Canadees Guay werd derde. Axel Lund Svindal stelde teleur. De skiër die aan kop gaat in het algemeen klassement en de snelle klassementen leverde een deel van zijn onaantastbaarheid in en liet zien dat ook hij wel eens een fouten maakt. Gelukkig voor hem kwamen zijn concurrenten niet veel dichterbij en heeft zijn zesde plek van vandaag weinig invloed op de klassementen.

Wat betreft Marvin van Heek praat ook de FIS over ‘de grootste verrassing van de dag’. Niet zo gek, want van Heek is de eerste Nederlandse man ooit die in de top 10 eindigde in een World Cup wedstrijd. Gisteren liet het 21-jarige talent via Facebook nog weten niet zo tevreden te zijn met zijn startnummer, maar nu zal hij daar waarschijnlijk niet meer om klagen.

Morgen is het bij zowel de mannen als de vrouwen reuzenslalomdag. De vrouwen skiën in het Franse Courchevel en de mannen in het Italiaanse Alta Badia. Vanaf 09.15u zijn de mannen live te volgen op Eurosport.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in