Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Na twee jaar bouwen is de nieuwe halfpipe in Corvatsch klaar

© screenshot YouTube-video

Wintersportredacteur

Het freestyle aanbod in het Zwitserse Corvatsch is uitgebreid met een nieuwe halfpipe. Na twee jaar plannen en bouwen kun je er inmiddels gebruik van maken. De halfpipe is onder andere gebouwd voor de freestyle wereldkampioenschappen in 2025.

Nieuwe halfpipe in Corvatsch

De eerste maanden van 2024 zijn de laatste werkzaamheden gelegd aan de nieuwe halfpipe in Corvatsch. Deze halfpipe ligt onder het middenstation van de Murtèl op 2700 meter hoogte. Het bijzondere aan deze nieuwe halfpipe in Corvatsch is dat deze volledig in de grond ligt en er niet bovenop gebouwd is.

Feiten & cijfers: nieuwe halfpipe in Corvatsch

  • Lengte: 170 meter
  • Breedte: 22 meter
  • Hellingspercentage: 18%
  • Hoogte: ongeveer 7 meter

Drie weken geleden was de opening

Wow, wat een klus en wat een bouwwerk! Drie weken geleden is de bouwfase compleet afgesloten en konden de eerste freestylers de halfpipe in. De beelden zijn indrukwekkend:

Wedstrijden in Corvatsch

De nieuwe halfpipe in Corvatsch is niet voor niets gebouwd. De grootste reden voor de bouw zijn de wereldkampioenschappen freestyle die in 2025 in Corvatsch worden gehouden. Vooraf zijn er nog enkele andere wedstrijden op de halfpipe. Onder andere de European Cup, deze is op 8 en 9 april in het Zwitserse skigebied, en de FIS Freeski & Snowboard World Cup (21 tot 24 maart) staan nog op het programma. Deze wedstrijden worden gezien als generale repetities voor de wereldkampioenschappen.

Wintersport in Corvatsch

Als fanatieke freestyler wil je dus zeker eens een bezoekje brengen aan Corvatsch voor een wintersport. Corvatsch is onderdeel van het bekende Engadin St. Moritz, dit skigebied bestaat uit vier delen die onderling niet verbonden zijn. De halfpipe in Corvatsch is dagelijks geopend voor alle wintersporters als er geen wedstrijden of trainingen plaatsvinden. Daarnaast vind je ook nog eens 120 kilometer aan pistes in dit skigebied in Zwitserland. Het skigebied is sneeuwzeker dankzij pistes tot een hoogte van 3303 meter. In Graubünden is er geen hoger punt waar je kunt komen met de skilift.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in