Nieuwsalert per mail ontvangen

Mooiste wintersport foto’s met Panorama applicaties

Bergen zijn misschien wel een van de meest fascinerende objecten op onze aardbol. Zeker als deze bedekt zijn met een dik pak sneeuw zorgt dit voor prachtige plaatjes. Je ziet dan ook legio mensen beelden vastleggen met hun smartphone of camera van het mooie landschap. Om het plaatje zo goed mogelijk vast te leggen, zijn panorama foto’s misschien wel de beste manier om het berglandschap in zijn geheel in kaart te brengen. Omdat bijna alle hedendaagse camera’s beschikken over een 360 graden foto functie, ontstond al snel de vraag naar applicaties waarbij dit ook met de smartphone gerealiseerd kon worden. Het resultaat zijn verschilllende applicaties die we in dit artikel onder de loep nemen.

Zoals jullie ongetwijfeld weten beschikt de nieuwe iPhone 5 standaard over een 360 graden functie. De foto’s die hier uit ontstaan hebben een scherpte van 28 megapixels. Zelfs bij een beetje trillende pols zullen de foto’s scherp blijven en van hoge kwaliteit zijn. Naast de iPhone bieden andere nieuwe telefoons deze functionaliteit ook aan. Of hiermee de applicaties in de toekomst zullen verdwijnen zal de tijd leren. Ondanks dit gegeven hierbij een overzicht van applicaties die 360 graden foto’s mogelijk maken.

Panorama foto winter Skiinformatie.nlPanoramatic applicatie panorama foto360 Panoramatic:
De 360 Panoramatic applicatie is al een langere periode op de markt en is hiermee ook een van de grotere spelers. De applicatie maakt gebruik van GPS locatie, Kompas en Acceleromter van de Iphone. Hierdoor begin je met één foto en dien je daarna de cirkel te vullen door omlaag, opzij en omhoog te bewegen. Aan het einde dien je alle foto’s aan elkaar te plakken waardoor je de 360 graden foto krijgt.

In de volgende video wordt kort uitgelegd hoe de applicatie in zijn werking gaat. Uiteraard zal in praktijk een enkele foto ook mislukken, maar over het algemeen werkt het vrij makkelijk. De applicatie beschikt over verschillende handige functie zoals het uploaden van foto’s op Google Maps en het delen van foto’s via ‘Panorama world’ waardoor vrienden direct de panorama foto’s kunnen bekijken.

360 panorama wintersport applicatie360 Panorama:
Als we het over gebruiksvriendelijkheid hebben dan steekt de 360 Panorama applicatie er met kop en schouders bovenuit. Het handige van deze applicatie is dat je zelf de foto’s niet aan elkaar hoeft te plakken. Je draait met je camera rond en al het beeld wordt direct vastgelegd. Een vaste pols bij deze applicatie is overigens wel noodzakelijk. Heb je een zware apres-ski avond gehad, dan dien je er extra op te letten dat het beeld niet te veel trilt.  Download hier.

 

Photosynth:
Photosynth is voor zowel voor Android, Iphone als Windows Phone beschikbaar. De applicatie bestaat al sinds 2006 en heeft al verschillendePhotosynth applicatie wintersport ontwikkelingen doorgemaakt. Het stukje technologie achter de applicatie komt bij Windows vandaan. Ook bij deze applicatie kun je de 3D foto’s delen met vrienden en vriendinnen. De applicatie herkent het beeld waardoor je verschillende foto’s aan elkaar plakt.
Klik hier om te downloaden: Photosynth

 

Photaf panorama applicatie winterPhotaf Panorama:
Als laatste hierbij de gratis Photaf Panorama app. Met een simpele draai herkent de applicatie verschillende beelden en koppelt deze aan elkaar. Ook hier kan er weer makkelijk een connectie gemaakt worden met de bekende social media kanalen en kan de 3D 360 graden foto direct verspreid worden over het internet. Bekijk hier de website om de applicatie te downloaden.

Zoals je ongetwijfeld zult merken zijn de verschillen tussen de applicatie niet zo groot meer. Bij de ontwikkeling van nieuwe applicaties wordt er goed gekeken naar de functies van de concurrerende applicaties.

Het is zeker een aanrader om tijdens de vakantie panorama foto’s te maken, want dit zorgt voor mooi beeldmateriaal bij thuiskomst.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in