Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Mogelijk nieuwe dalafdaling in skigebied Glungezer

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Er worden momenteel stappen gezet voor een mogelijke uitbreiding van het skigebied Glungezer bij Innsbruck. Een nieuwe investering van € 2,5 miljoen wordt gepland, en dat is nog eens extra bovenop de € 20 miljoen die de afgelopen jaren al geïnvesteerd is. Bij de huidige modernisering in het skigebied gaat het om een nieuwe dalafdaling.

Nieuwe investeringen

In het skigebied Glungezer wordt er al jaren gemoderniseerd. Met al twee nieuwe liften en een gloednieuw systeem voor sneeuwkanonnen is het skigebied al flink verbeterd. Er is al een hele tijd een wens voor een nieuwe dalafdaling om zo het aanbod nog meer uit te breiden. Nu zijn de plannen opnieuw op tafel gelegd. Dit hele project inclusief besneeuwingssystemen zal volgens de berekeningen zo’n € 2,5 miljoen gaan kosten.

Nieuwe dalafdaling in Glungezer

Hoe dit plan eruit ziet? De dalafdaling start, als alle plannen doorgaan, bij Halsmarter en vervolgt de weg naar beneden langs het bestaande lifttraject naar het dalstation bij Tulfes. In totaal is er zo’n 5,9 hectare aan gebied nodig om dit te realiseren.

Controles

In januari is dit plan ingediend bij de autoriteiten die gaan over het milieu in de staat. Op dit moment wordt er uitgezocht of er een milieueffectrapportage (MER) nodig is of niet. Hierbij wordt er gekeken wat voor effect de aanleg en nieuwe piste hebben op het milieu en de omgeving. Er zijn maatregelen nodig als blijkt dat mensen, dieren, de natuur of beschermde soorten in de regio aangetast worden door dit project.

Verschillende meningen

Volgens milieuadvocaat Walter Tschon, in de Tiroler Tageszeitung, heeft de nieuwbouw van een dalafdaling op deze hoogte met sneeuwkanonnen niet veel nut. Ook al ligt de piste aan de noordkant van de berg, in deze tijden van klimaatverandering moet volgens hem dit project in twijfel getrokken worden. De huidige feiten laten volgens Tschon zien dat het wintertoerisme in Oostenrijk en Tirol veranderd is door klimaatverandering.

De burgermeester van Tulfes beoordeelt de situatie nuchter: “Het project is nu ter beoordeling ingediend. We gaan kijken of er een milieueffectrapportage nodig is. Vervolgens worden dan de vervolgstappen besproken.” Dus, wordt vervolgd…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in