Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Minder files bij grenscontroles Oostenrijk door nieuwe maatregel

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De grenscontrole bij de Duits – Oostenrijkse grens is voor skigebieden een groot probleem. Zo beweren meerdere skigebieden dat het aantal weekend skiërs drastisch afgenomen is, omdat zij op de terugweg de file bij Kufstein willen vermijden. Nu het wederom chaos was tijdens het Hahnenkamm weekend, is het probleem wederom ter sprake gekomen. Nu zijn er wel maatregelen genomen om de files bij de grenscontrole te verminderen.

De grenscontrole is alleen van Oosternijk naar Duitsland. De files die hier ontstaan kunnen oplopen tot circa 40 km lengte. Een doorn in het oog van skigebieden. Om de doorstroming van het verkeer te bevorderen is er nu besloten om bij 5 km file een tweede weghelft te openen waardoor de file beperkt blijft. Dit besluit is van de week genomen naar aanleiding van de enorme stroom aan klachten die binnen zijn gekomen. 

Wanneer is het perfecte moment om te rijden? Wil je niet in een lange file staan bij Kufstein dan is het aan te raden om op de vrachtwagen vrije zondag te gaan rijden, of heel vroeg te vertrekken vanuit het skigebied. Daarnaast zijn de zaterdagen en drukke vakantieperiodes een drama op de Inntal Autobahn. Voorlopig houdt de grenscontrole nog even stand, maar zoals je ziet zijn beide landen wel bezig met oplossingen om de files te verminderen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in