Nieuwsalert per mail ontvangen

Mikaela Shiffrin in eerste run aan koppositie

Levi stond vanmorgen in het teken van extreme kou en harde pistes. Van afstand leek de sneeuw van goede kwaliteit, maar in de vroege morgen is de piste geïnjecteerd met water. De eerste run van M. Shiffrin was meteen een duidelijke leidraad voor de concurrentie. Met een goede tijd hield zij de eerste groep deelnemers op afstand. Hierbij begint zij het seizoen precies zoals zij hem afgelopen seizoen had afgesloten. 

Met een verschil van 0.52 seconden heeft zij titelkandidaat Tina Maze achter zich gelaten. De jonge Amerikaanse liet tijdens haar 1ste run zien te beschikken over enorme kwaliteiten op het slalom parcour. Na een goede run was er alleen iets op te merken aan het laatste stuk, waarbij zij lichtelijk haar balans verloor.

“Het parcour ligt er goed bij en de grip in de sneeuw is ideaal. Ik had een goede run, waarbij ik een klein foutje maakte in het lagere gedeelte, maar gelukkig verloor ik hierbij niet te veel snelheid” aldus Shiffrin.

Maria Hoeffl Riesch kon in de eerste run haar verwachtte koppositie niet waarmaken. Met 0,69 honderdste hielt Shiffrin haar op afstand en werd hierbij 3e bij de eerste run.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in