Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Met het vliegtuig op wintersport: nu aantrekkelijke korting met EasyJet

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Overweeg je om met het vliegtuig op wintersport te gaan? Dit is een niet zo duurzame, maar wel relaxte manier van reizen waarmee je niet uren achter het stuur hoeft te zitten. Er zijn skigebieden waarbij vliegen erg handig is omdat deze niet zo ver van een luchthaven af liggen. Met een transfer, taxi of huurauto ben je dus zo op je bestemming! Bij EasyJet zijn er nu kortingen tot 20 procent voor verschillende bestemmingen in de bergen. Ideaal als je nu wilt boeken!

Wintersport met het vliegtuig

Wintersport met het vliegtuig? Natuurlijk kan dat! Hoewel dit meestal een stukje duurder is dan met de auto, ben je wel met een aantal uren op je wintersportbestemming. Als er geen rijen op de luchthavens staan natuurlijk. De meeste luchthavens dichtbij de wintersportgebieden in de Alpen zijn te bereiken met anderhalf tot twee uur vliegen vanaf Nederland. Wel moet je ook hier rekening houden met een transfer, taxi of huurauto.

EasyJet deals naar wintersportplaatsen

Ben je van plan om een vliegtuig te boeken deze winter, dan raden wij je wel aan er vroeg bij te zijn. Als je nu boekt heb je veel voordeel met EasyJet. ‘De grote sale’ is namelijk begonnen. Voor vele bestemmingen is er tot 20 procent korting op vluchten. Zo ook voor bepaalde wintersportbestemmingen. Denk aan vluchten van Amsterdam naar bijvoorbeeld Salzburg, Innsbruck, Bazel of Genève.

Vliegen naar Salzburg

Het vliegveld van Salzburg is niet heel uitgebreid. Doordat dit vliegveld niet zo overdreven groot is, heeft het enkele voordelen zoals: je bagage is snel afgehandeld, je hoeft niet lang in de rij te staan bij de security en ook het vinden van een taxi of transfer is geen probleem. Vanaf 10 december kun je heel voordelig vliegen naar Salzburg, namelijk voor maar € 26,44 (enkele reis).

Skigebieden dichtbij dit vliegveld zijn:

Naar Bazel vliegen

Het vliegveld van Bazel ligt half in Frankrijk en half in Zwitserland. Je kunt dus alle kanten op vanuit Bazel. De officiële naam van het vliegveld is: EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg. Vanaf dit vliegveld kom je in vele wintersportplaatsen zoals:

Innsbruck als wintersportbestemming

Ook naar Innsbruck kun je goedkoop vliegen deze winter met EasyJet. Innsbruck is een ideaal vliegveld midden in Tirol. Je kunt vanaf hier alle kanten op! Wil je op wintersport met het vliegtuig, dan kun je onder andere naar de volgende wintersportgebieden via Innsbruck airport.

Skigebieden dichtbij Innsbruck:

Vliegen naar Genève

Genève is een handige luchthaven als je graag op vakantie gaat in Frankrijk. De Zwitserse stad ligt in het uiterste westelijke puntje van het land, eigenlijk al bijna in Frankrijk. Binnen één uur rijden zijn er enkele skigebieden die de voordelige vliegticketprijs van EasyJet zeker waard zijn om te bekijken.

vliegtuig bergen

Ook meteen boeken!

Met deze korting heb je dan wel alleen nog maar je hele goedkope vliegticket! Dus moet je wel nog opzoek naar een accommodatie én een skipas. Daarbij kunnen we je natuurlijk ook helpen!

Duurzamer op wintersport

Wil je liever duurzamer reizen naar je wintersportbestemming? Dat kan bijvoorbeeld met trein of bus. Met de Nightjet is het mogelijk om ’s nachts te reizen, waardoor je een groot deel van de reis kunt slapen. Voor de bus geldt natuurlijk hetzelfde.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in