Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Met een baby op wintersport?

Met een baby op wintersport? Ouders die net een baby hebben slaan de wintersport nog weleens een jaartje over. Is dit nodig? Tja, dat hangt helemaal van jezelf af….

Jaartje overslaan? Nou nee!

Als ouders van 3 kinderen zijn we 2 keer met een baby naar de sneeuw gegaan. Na de geboorte van onze eerste zoon Nick in 2007 hebben we een jaartje overgeslagen. Achteraf gezien jammer, want inmiddels weten we wel beter… Met een baby op wintersport is namelijk prima te doen!

Wintersport wordt wintervakantie!

Na de geboorte van onze tweede zoon Jari zijn we gewoon richting de sneeuw gegaan, toen nog met opa en oma waarmee we meestal naar Oostenrijk gingen. Mede doordat we de zorg voor onze baby af en toe konden delen met opa en oma hebben we een prima week gehad. Natuurlijk kan je niet zoveel skiën als je misschien zou willen en is het af en toe “behelpen”, maar daar moet je je van tevoren gewoon op in stellen. Maak er een leuke wintervakantie van i.p.v. een pure wintersport.

Onze oudste zoon had tijdens deze vakantie halve dagen skiles. Op deze momenten hadden wij kinderopvang voor baby Jari geregeld in het hotel en konden we in ieder geval een dagdeel met zijn allen de piste op. De middag deden we andere dingen met de kinderen. Een lekkere wandeling maken, sleetje rijden, lekker naar het zwembad, een sneeuwpop maken of gewoon lekker spelen in het hotel. Er is genoeg te doen buiten de pistes om in de skigebieden.

Gewoon gaan

Na de geboorte van onze derde zoon Mika in september 2014 moet ik eerlijk bekennen dat we wel even getwijfeld hebben om wèl of niet naar de sneeuw te gaan. Na het overlijden van opa heeft oma de ski’s in de wilgen gehangen. Geen oppas af en toe en daardoor nog minder tijd om te skiën en snowboarden maakten ons toch een beetje onzeker. Toen het eenmaal winter was begon het natuurlijk weer te kriebelen bij ons. “We gaan gewoon”, zeiden we tegen elkaar.

In Sölden vonden we een skischool met bijhorende kinderopvang. Onze oudste twee zoons hadden iedere dag twee x 2 uurtjes skiles. Onze baby kon in deze uren terecht bij de kinderopvang (hij sliep daar meestal) en wij konden samen de piste op. Tussen de middag haalden we het hele spul op bij de skischool en aten we gezellig met elkaar. Onze baby at dan lekker zijn fruithapje. Natuurlijk kan je als ouders dan geen hele tochten maken in deze korte periodes, maar toch kan je een paar uurtjes per dag lekker skiën samen.

Om 15.00 uur pikten we alle kids weer op bij de skischool om vervolgens nog wat andere dingen te doen. Soms gingen we nog even sleetje rijden, soms nog even vrij skiën met de oudste, soms gewoon lekker naar het hotel. Eigenlijk was het heel relaxt allemaal! Onze baby van 5 maanden vond het allemaal prima. Heerlijk gekleed in zijn skipak lag hij lekker in de warme voetenzak van zijn kinderwagen.

 

Wat heeft je baby nodig op wintersport?

Met een sneeuw- of skipak, een warme fleece muts, wantjes en een sjaal is je baby helemaal klaar voor de wintervakantie. Deze producten zijn te bestellen bij Chickies & Binkies. Voor de zonnige dagen op en rondom de piste is het erg handig als de baby ook een zonnebril heeft om de oogjes te beschermen. Babiators en Shadez hebben speciale baby zonnebrillen met de juiste UV bescherming.

Screen Shot 2015-11-20 at 07.50.25

 

Wintervakantie

Heb je een baby en twijfel je aan wel of niet op wintersport gaan? Ga gewoon! Maak er een leuke wintervakantie van. Wintersport is skiën, snowboarden, maar ook lekker eten en drinken. Wintersport is gezellig op vakantie met je gezin of familie….. en daar hoort ook de baby bij!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in