Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Maria, Tina en Nicole op het podium

Wintersportredacteur

De vijfde dag van de wereldkampioenschappen in Schladming stond in het teken van de Super Combinatie bij de vrouwen. Vanochtend hebben zij de afdaling geskied en vanmiddag stond de slalom op het programma. De Duitse Maria Hoefl-Riesch sleepte het goud in de wacht en Tina Maze en Nicole Hosp namen het zilver en brons in ontvangst.

Na de afdaling die om 10.00u vanochtend startte was de spanning nog om de snijden. De titelverdedigster Anna Fenninger en Super G kampioen Tina Maze deelden namelijk samen de eerste plek, gevolgd op 0.05 seconden door Lizz Görgl. De vierde plek werd eveneens gedeeld, door Lara Gut en Maria Hoefl-Riesch op 0.20 seconden. De slalom specialisten Kathrin Zettel en Nicole Hosp zetten daarbij een sterke afdalingstijd neer, waardoor alles nog mogelijk was.

Met Lara Gut en Anna Fenninger die de finish van de slalom niet haalden, werd de strijd om de medailles nog harder. Hoewel Zettel en Görgl vrij dicht bij het podium bleven, was hun slalom tijd toch niet snel genoeg om erop te eindigen. Michaela Kirchgasser gooide het gas vol open en miste het podium net aan.

De afdaling van vandaag ging over een afstand van 2757 meter, met een hoogteverschil van 771 meter. Bij de slalom werd een hoogteverschil van 180 meter in 566 meter overbrugd. Morgen is het de beurt aan de mannen om te bewijzen wie de koning van de afdaling is. Vanaf 10.45u zendt Eurosport de wedstrijd live uit.