Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Man overlijdt na val uit stoeltjeslift

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In het skigebied Gerlitzen (Oostenrijk) is zondag een 50-jarige man uit een skilift gevallen. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij enkele uren later overleed in het ziekenhuis. Zijn kleindochter zat bij hem in de stoeltjeslift.

Volgens de politie is de man in de skilift bewusteloos geraakt, uit de stoel gegleden en tien meter naar beneden gevallen. Ter hoogte van een liftpaal verloor de man het bewustzijn door een nog onbekende oorzaak. Zijn lichaam zakte onderuit op de stoel naast hem die leeg was en hij gleed onder de liftbeugel door. De helm van de man werd daarbij van zijn hoofd gerukt en hij viel op de steile piste onder hem.

De zeven jaar oude kleindochter leunde vervolgens helemaal achteruit, waardoor er geen gewicht meer op de liftbeugel rustte en die omhoog schoot. Tot het bergstation heeft het meisje dan ook zonder beveiliging van de liftbeugel in de lift gezeten. Eenmaal bovenaan gekomen vertelde ze de liftmedewerkers wat er gebeurd was.

Ooggetuigen zagen de man bewegingsloos op de piste liggen, hebben eerste hulp verleend en alarmeerden de bergredding. Nadat de man in de helikopter naar het ziekenhuis in Villach werd gevlogen hebben artsen tevergeefs nog enkele uren voor zijn leven gevochten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in