Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Pixabay

Man met surfplank opgepakt in Italiaans skigebied

Wintersportredacteur

In het Italiaanse skigebied Monte Bondone (Trentino) is een 25-jarige man uit Trentino opgepakt. Je zult het bijna niet geloven, maar de man was met zijn surfplank een aantal kunstjes aan het uitvoeren in het snowpark. 

Surfplank schoot de piste op

Surfen in het snowpark klinkt op zich best onschuldig. Ook met ski’s en snowboards worden er allerlei kunstjes uitgevoerd. Aan de andere kant vraag je je misschien af, waarom niet gewoon op het water? Het Gardameer ligt hier slechts 1,5 uur rijden vandaan. Dat laatste zullen de mensen op de piste zich afgelopen zaterdag ook hebben afgevraagd.

Tijdens één van zijn trucs in het snowpark, verloor de man controle over de surfplank. Hij crashte en zijn surfplank schoot vervolgens de piste op, helemaal richting het dalstation van de Montesel stoeltjeslift. De Italiaanse nieuwswebsite ANSA meldt dat het voorval veel angst en ophef bij andere winterporters heeft veroorzaakt.

Surfer gestraft

De pistedienst heeft de man in samenwerking met de politie aangehouden. Dit was overigens niet het enige aanhouding op de pistes in Trentino dit weekend. Drie Poolse skileraren werden opgepakt en kregen een boete, omdat zij hun werk zonder vergunningen hebben uitgevoerd.

 

Skigebied Monte Bondone

Monte Bondone is een skigebied met iets meer dan 20 km aan pistes, vlakbij de Italiaanse stad Trente. Je vindt hier een aantal fijne afdalingen en meerdere snowparks. Het is dan ook niet vreemd dat deze bestemming zeer populair is onder freestylers.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in