Nieuwsalert per mail ontvangen

Locals zien steeds meer skiers dan snowboarders

daarom hebben skiërs een hekel aan snowboardersDe locals in de Alpen zijn steeds vaker te vinden op de ski’s dan op een snowboard. Dit is gebleken uit een onderzoek onder de locals in Oostenrijk. “Van al mijn vrienden is iedereen weer gaan skien” aldus Elisabeth uit Kirchberg. Zij geeft ook aan vooral Engelse en Nederlanders massaal te zien verschijnen op het snowboard. Zal deze trend zich gaan doorzetten of zal de boardende wintersportdoelgroep een come-back gaan maken.Waar voorheen de snowparken wemelde van de snowboarders worden er door de locals voornamelijik veel skiers gespot de afgelopen jaren. Zeker in skigebieden als Kitzbuhel is het missen van de snowboarders opvallend. De trend wordt door de meeste locals als logisch ondervonden. De voornaamste reden is dat de grote skigebieden voornamelijk aantrekkelijk zijn voor de lange dagtochten. Om deze tochten goed te kunnen nemen zijn ski’s onvermijdelijk. De verbindingsroutes zijn vaak vlak waardoor snowboarders al snel afhaken. Door deze vlakke stukken wordt het voor snowboarders minder interessant om deze gebieden te bezoeken.

Naar verwachting zullen in Kirchberg de snowboarders niet helemaal verdwijnen. Voor de echte fanatiekelingen en waaghalzen is er altijd wel een uitdaging in de funparken of op de off-piste stukken. Ondanks dit gegeven is het grappig om te zien dat skiers marktterein winnen in de wintersportgebieden. Waar voorheen de funparken en off-piste routes gedomineerd werden door snowboarders, zie je tegenwoordig steeds vaker de skiers overheersen. Het stoere imago van snowboarden is gelijk getrokken aan die van de skiers.

Of deze trend zich over heel Europa zal doortrekken is uiteraard maar de vraag. Het is tenslotte per skigebied afhankelijk of het meer geschikt is voor snowboarders of voor skiers.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in