Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

LIVE: Verse sneeuw in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Het is 10 augustus en het sneeuwt in verschillende gebieden in de Alpen. Het zijn nog geen enorme vlokken, maar het is genoeg om er voor te zorgen dat de groene weides langzamerhand wit kleuren. Een gek beeld voor deze tijd van het jaar, maar hopelijk betekent dat een hoop goeds voor deze winter.

Gisteren lieten wij al weten dat de Alpen rekening konden gaan houden met een verse laag sneeuw. De sneeuwgrens zou deze week gaan dalen naar 1.600 metergrens en de neerslagkans zou toenemen. Die voorspellingen zijn nu al uit gekomen, want de eerste beelden vanuit Oostenrijk zijn al op het internet gesignaleerd. Het is uiteraard geen enorme dump, maar door het koufront dat op dit moment over de Alpen heen gaat moeten veel gebieden in de Alpen rekening houden met winterse omstandigheden. Voor de toeristen die op dit moment hun vakantie vieren in de bergen niet ideaal, maar daarnaast zorgt het wel weer voor een aparte beleving aan je zomervakantie.

VACATURE: Droombaan in Gerlos

Voor de gletsjers zijn deze koude omstandigheden een erg goed teken. In vergelijking met vorig zomer hebben de gletsjers het dit jaar tamelijk rustig qua extreem warme omstandigheden, waardoor de sneeuw- en ijslaag goed in stand blijft. Vorig jaar hadden de gletschers te maken met extreme omstandigheden wat betreft de temperaturen, waardoor een wat ‘frissere’ zomer als geroepen komt.

 

De beelden vanuit Zell am See – Kaprun liegen niet en uiteraard zijn zij niet het enige skigebied dat verrast wordt door de sneeuw.

Ook in Sölden gaat het lekker tekeer. Topdag voor een wandeling moeten deze mensen gedacht hebben.

solden

En wat dacht je van Königsleiten? Ziet er ook lekker wit uit!

konigsleiten

Maar misschien ligt de meeste sneeuw wel op de Großglockner…

edelweisspitze grossglockner

Dat het sneeuwt in augustus gebeurt wel vaker, maar voor ons Nederlanders blijft het een aparte gewaarwording. Ik krijg er in ieder geval zin in de wintersport van. Jullie ook?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in