Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live vanuit Samnaun: Zwitserse droomcondities

Wintersportredacteur

Na alle sneeuw van de afgelopen weken, heb ik de mazzel dat ik er van kan genieten deze dagen. Sinds donderdagavond ben ik in Samnaun in Graubünden, Zwitserland en wat een sneeuw ligt hier! Hoewel het pas begin december is, lijkt het hier al diep winters. Het dorp ligt onder een dikke witte deken en de pistes zijn geweldig. Daarom hierbij even een kort verslag vanuit het sneeuwrijke Zwitserland.

Gisteren nog een laagje verse sneeuw

Nadat we donderdagavond zijn aangekomen in Samnaun, was het gisteren overwegend bewolkt. De temperatuur ligt laag en op de berg viel er een laagje van ongeveer 10 centimeter verse sneeuw. We zijn door het winterse landschap gaan wandelen en keken onze ogen uit, wat is de wereld prachtig onder een verse laag. Echt genieten, met hoofdletters!

Over Samnaun

Samnaun is een Zwitsers dorp in het kanton Graubünden. Door zijn ietwat geïsoleerde ligging, vroeger was het dorp alleen bereikbaar via Oostenrijk, is het dorp belastingvrij en was het vroeger een smokkelaarsoord. Vandaag de dag deelt Samnaun samen met Ischgl een grensoverschrijdend skigebied van 239 km aan pistes in zowel Zwitserland als Oostenrijk. Het skigebied reikt tot een hoogte van 2872 meter en meer dan 90% van de afdalingen bevindt zich boven 2000 meter hoogte, waardoor het skigebied zeer sneeuwzeker is. Het seizoen begint hier dan ook altijd al eind november en gaat door tot begin mei. Het is met name geliefd bij ervaren en sportieve skiërs, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor beginners. Moderne liften en gezellige berghutten maken dit een erg fijn skigebied. Vergeet als je er bent zeker niet de Schmuggler Runde skitocht te doen, welke je kunt afleggen op drie verschillende niveaus en die je meeneemt op een reis door het vroegere smokkelverleden van Ischgl en Samnaun.

Vandaag zonnig op de piste!

Na de sneeuw van gisteren was het vandaag (met name vanochtend, want nu trekt het dicht) heerlijk zonnig op de piste. En de kwaliteit van de sneeuw is perfect. De pistes zijn zo zacht als boter, nergens een plak ijs, echt gewoon geweldig. Veel beter kan het niet. En er ligt ook écht veel sneeuw!

Leestip: Zo mooi is het in andere skigebieden vandaag

We zijn vandaag lekker vroeg begonnen en ondanks dat het zaterdag is, is het niet super druk. Maar dat is sowieso wel een voordeel van Samnaun, omdat het een stuk kleiner is dan bijvoorbeeld Ischgl. Er zijn hier maar 2500 bedden. Pas als er wintersporters ‘overkomen’ vanuit Ischgl, dan wordt het wat drukker. Dus daarom is op tijd beginnen een goed idee. Hieronder vind je wat (vind ik) jaloersmakende plaatjes van vandaag. Geniet je even mee? Hier wil je toch ook zijn?

Wij genieten nog even door hier en ik wens je vanuit het mooie Samnaun een hele fijne middag en avond toe! En denk even aan Samnaun als je volgende keer een wintersport wil boeken, want ik vind het een aanrader!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in