Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Liftmaatschappijen in Karinthië investeren 26 miljoen euro

Wintersportredacteur

Een totaalbedrag van 26 miljoen euro wordt dit jaar geïnvesteerd door de liftmaatschappijen in Karinthië. De focus van de investeringen ligt op sneeuwzekerheid. De investering is een stuk hoger dan vorig jaar, toen er 11 miljoen euro werd geïnvesteerd. 

Plus in de zomer

Niet alleen in Nederland is het nog warm, ook in Oostenrijk. Daarom draaien de liftmaatschappijen in Karinthië uitzonderlijk goed. Tot nu toe werden er al meer dan een miljoen gasten vervoerd, wat een plus van 2,6% is ten opzichte van vorig jaar. En dan is het zomerseizoen nog niet eens afgelopen. Nu maar hopen dat de winter ook zo goed is!

Mountainbiken is hot

Vooral het mountainbiken wordt steeds populairder. Daarin wordt dan ook flink geïnvesteerd. In Nassfeld komt een 3,6 kilometer lange Flow-Trail-Route te liggen. En in Bad Kleinkirchheim opent in juli volgend jaar de langste Flow-Countrytrail-Route van Europa, die 15,9 kilometer telt. Deze zomer al werd de Koralpe voor het eerst in de zomer geopend, waar je een groot oefenpark vindt voor mountainbikers.

 

Investeringen

Hoeveel er dit jaar waar geïnvesteerd wordt in de provincie? In Katschberg gaat het over 12,5 miljoen euro, in Nassfeld om 5 miljoen euro, in Bad Kleinkirchheim was 2,4 miljoen euro nodig, in Gerlitzen 2 miljoen euro en tot slot in Turrach 1,7 miljoen euro. Veel van de investeringen gaat naar sneeuwvoorziening, maar in Katschberg wordt ook een nieuwe gondel gebouwd. Daar vind je vanaf dit seizoen de nieuwe Silverjet 1 gondel.

Prijsverhoging

Om de kwaliteit van de pistes, liften en andere voorzieningen te waarborgen wordt ook dit jaar weer de prijs van liftkaarten verhoogd. Een dagkaart wordt een eurootje duurder. Volwassenen betalen tussen de 22 en 48 euro per dagpas, kinderen tussen 16 en 24,50 euro. Uiteraard zijn er ook kortingen voor families. Wil je 6 dagen skiën in Katschberg? Dan betaal je 245 euro in het hoogseizoen en 227 euro in het laagseizoen als volwassene.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in