Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Leraar van lawine Les 2 Alpes verdacht van dood door schuld

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De leraar die gisteren een groep scholieren mee nam op de zwarte afgesloten piste in Les 2 Alpes, wordt verdacht van dood door schuld. Eergisteren verliet de groep onder begeleiding van de leraar de gemarkeerde piste en begaf zich op de zwarte piste die het hele seizoen al gesloten was. Er ontstond een grote lawine waarbij uiteindelijk 3 scholieren overleden. 

De slachtoffers zijn twee leerlingen en een skiër uit Oekraïne die geen onderdeel was van de school uit de regio Lyon. De lokale autoriteiten geven aan dat er duidelijk aangegeven was dat de piste gesloten is, waardoor er nu aangenomen wordt dat de groep er niet per ongeluk was. Hierdoor wordt de leraar op dit moment verantwoordelijk gesteld voor het ongeluk en is hij reeds bij de politie aangekomen voor verhoor.

Op dit moment gaat het gerucht dat de scholieren zelf de lawine niet veroorzaakt hebben, maar dat een groep van Hongaren en Roemenen hogerop de piste de oorzaak waren. Omstanders geven aan dat de piste de hele dag al gebruikt werd door meerdere toeristen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in