Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Lekker pak sneeuw in aantocht voor de Alpen

Wintersportredacteur

Als we tot nu toe de winter gaan evalueren, dan kunnen we spreken over een milde winter. Veel skigebieden profiteren nu nog steeds van de enorme sneeuwdump van november en de kleine dump vlak voor de kerst. Daarna is het tamelijk rustig gebleven in de Alpen, maar daar kan verandering in gaan komen. De winter is tenslotte nog niet voorbij en er kan nog steeds een hoop gebeuren. Volgende week gaat het ook weer winters worden en daar gaan de wintersporters, die met de Krokusvakantie naar de Alpen vertrekken, van profiteren. Hoeveel er gaat vallen en wanneer?

Januari 2019 vs januari 2020

Als we de weersomstandigheden van dit jaar vergelijken met vorig jaar dan mogen we spreken van een gigantisch contrast. Waar we vorig seizoen te maken hadden met ongekende sneeuwhoeveelheden, is dat dit jaar wel anders. Uit onderzoek is gebleken dat december circa 3 graden te warm was voor de tijd van het jaar en ook januari is verhoudingsgewijs erg warm geweest. Voor de vakantiegangers overigens perfecte condities, want de meeste dagen waren prachtig wintersportweer. Blauwe lucht, zon en prima pistes. De sneeuwkanonnen hebben tenslotte hun werk goed gedaan, waardoor de pistes in super condities waren. Toch verlangen de pistes en skigebieden nu wel weer naar een vers laagje sneeuw. Het seizoen is nog lang en om tot eind maart / begin april open te kunnen blijven, is verse sneeuw van essentieel belang.

Sneeuw in aantocht

Koning Winter lijkt gehoor te geven aan de sneeuwwens, want volgende week gaat weer winters worden in de Alpen. Vanaf dinsdag gaat het wisselvallig worden, duiken de temperaturen naar beneden en neemt de neerslagkans toe. De perfecte combinatie die gaat zorgen voor sneeuw. Eindelijk weer sneeuw! Frankrijk gaat de grote winnaar worden, want op sommige plekken kan daar meer dan een meter sneeuw gaan vallen. Gelukkig blijven Oostenrijk, Zwitserland en Italië ook niet achter en kunnen ook zij zich gaan opmaken voor een dik pak sneeuw.

Zo zag het er de afgelopen dagen uit in La Plagne – Frankrijk. Daar gaat verandering in komen!

Sneeuwval prognose

Onderstaande hoeveelheden gaan verdeeld over volgende week naar alle waarschijnlijkheid vallen. De onderstaande statistieken zijn afkomstig van Snowplaza.nl.

SkigebiedVerwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis43
Zillertal Arena25
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental7
Skicircus Saalbach Hinterglemm10
Snow Space Salzburg8
Ischgl41
Sölden45
Kitzbühel – Kirchberg9
Ski Arlberg41
Kitzsteinhorn23
Katschberg14
Gurgl21
Heiligenblut – Grossglockner12
Pitztaler Gletscher22
Frankrijk
Les Trois Vallées65
Portes du Soleil65
Tignes – Val d’Isère70
Val Thorens77
Chamonix Mont-Blanc80
Zwitserland
Zermatt34
Verbier80
Saas-Fee50
Laax43
Davos44
Engelberg90
Italië
Val Gardena12
Alta Badia14
Seiser Alm10
Val di Fassa14
Kronplatz25
Livigno30
3 Zinnen Dolomites5
Duitsland
Winterberg16
Zugspitze23
Oberstdorf33
Garmisch-Classic15

Laat het maar lekker sneeuwen, want over een paar weken komen de duizenden Nederlanders en Duitsers voor de Krokusvakantie weer richting de Alpen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in