Nieuwsalert per mail ontvangen

Leger wordt ingezet voor World Cup Kitzbuhel

Leger ingezet Kitzbuhel HahnenkammDe organisatie van de World Cup in Kitzbuhel aankomend weekend zetten alle zeilen bij om het parcour gereed te maken voor de trainingen deze week en de wedstrijden aankomend weekend. Of de eerste trainingen voor de mannen kunnen plaatsvinden, zal morgenochtend beslist worden.De lage temperatuur in de Alpen is momenteel de boosdoener en zorgt voor veel stress bij de organisatie. Zelfs het Oostenrijkse leger is ingezet om het parcour wedstrijdklaar te maken.

De organisatie laat weten dat de Hahnenkamm Race voor vrijdag tot zondag gegarandeerd plaats zal gaan vinden. Hoge temperaturen, een warme fohn en prachtig lenteweer zorgen voor een dunne sneeuwlaag. Hierdoor heeft de organisatie afgelopen week circa 2000 kubieke meter sneeuw per helikopter over laten komen. Dit kon afgelopen nacht niet op de piste geplaatst worden, omdat de hoge temperaturen de sneeuw direct zouden laten smelten.

Afgelopen week heeft het op het hoge gedeelte (1665m) van het parcour nog gesneeuwd, maar dit was in het onderste gedeelte (805m) van het parcour in vloeibare vorm. Hierdoor waren de bruine plekken zichtbaar en zit de organisatie te smachten om temperaturen onder het nulpunt.

Zelfs het leger is ingezet om het parcour wedstrijdklaar te maken.

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in