Nieuwsalert per mail ontvangen

Lawinerugzak geeft geen garantie op overleven!

Veel mensen leven momenteel in de waan dat je met het dragen van een lawinerugzak lawines sowieso overleeft. Wintersportfanaten nemen onnodige risico’s, omdat de lawinerugzak de grootste lawines kunnen trotseren. Hier moet direct gezegd worden dat dit alleen de kans vergroot tot overleven, maar dat het risico nog steeds heel groot is dat je het er niet levend van afbrengt. Om die reden waarschuwt Nederlandse Ski Vereniging alle off-piste liefhebbers. 

Er heerst momenteel een gigantische drang tot het kopen van de airbagrugzak. Bert Romani van de NSKIV laat weten: “Je hebt niks aan een airbag als je zonder rijbewijs rijdt”. Een mooie vergelijken waarmee bedoelt wordt dat er speciale cursussen gevolgd dienen te worden alvorens je off-piste gaat skien. De airbaigrugzak is een van de tien voorzorgsmaatregelen om de overlevingskans in een lawine te vergroten.

Veel merken zijn momenteel door hun voorraad heen waardoor er een wachtrij staat bij de aankoop van een airbagrugzak. De rugzak zorgt er voor dat je op de sneeuw blijft drijven, maar de lawine kan je ook richting een afgrond sleuren of tegen gesteente en bebossing duwen.

Neem dus geen overbodige risico’s en neem geen overbodige risico’s, omdat je een lawine airbag rugzak hebt!

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in