Nieuwsalert per mail ontvangen

Lawine begraaft stoeltjeslift in Frans skigebied

Afgelopen week heeft het flink gedumpt in de Franse Alpen. Prachtig om te zien, maar helaas zorgt het ook voor een grote kans op lawines. Dit werd dan ook realiteit in Serre-Chevalier. Hier kwam een lawine op het dalstation van de stoeltjeslift Cucumelle.

Veel verse sneeuw

In korte tijd is er een dik pak sneeuw gevallen in de Alpen. Aan de zijkant van de Mont-Blanc viel tussen woensdag en vrijdag zo’n 80 cm verse sneeuw. Zondag keerde de sneeuwval terug en viel er zo’n 65 cm aan de kant van de vallei van Guisane, dichtbij Serre-Chevalier.

Lawines

Doordat er in enkele dagen zoveel sneeuw viel, konden de sneeuwlagen niet goed hechten. Hierdoor was de kans op lawines erg groot. Er zijn dan ook heel wat lawines afgegaan, met name in de noordelijke gebieden van de Hautes-Alpes en Maurienne.

Lawine op stoeltjeslift

In Serre-Chevalier kwam er een lawine op het dalstation van de stoeltjeslift Cucumelle. Dit werd afgelopen maandag vanuit een helikopter gezien. Gisteren is het personeel ter plaatse wezen kijken om de schade te beoordelen. Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, is deze aanzienlijk. Het skigebied hoopt de lift toch nog voor de vakantie te openen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in