Nieuwsalert per mail ontvangen

Lager gelegen skigebieden hebben het zwaar

De balans wordt in veel skigebieden al opgemaakt wat betreft de winter van 2013-2014. Welke winter kan beter gezegd worden, want in vergelijking met voorgaande jaren hebben skigebieden het erg zwaar. De lagergelegen skigebieden kampen met een drastisch sneeuw te kort, en dat met nog ongeveer een maand te gaan.

 

Door de tegenvallende sneeuwhoogtes hebben ook hoger gelegen skigebieden signalen afgegeven het minder te hebben dan voorgaande seizoenen. “In Kaprun is nu al een daling gemeten van circa 4%, wat waarschijnlijk dit seizoen ook niet meer goed gemaakt wordt” aldus Renate Ecker van de Europa Sportregion Zell am See en Kaprun. De skigebieden kunnen dit mindere seizoen opvangen door het uitzonderlijk goede resultaat van vorig seizoen, maar ondanks dit gegeven blijft het een enorme domper.

 

Skigebieden die interessant zijn voor internationaal publiek hebben positievere cijfers laten zien. Zell am See en Kaprun zijn bijvoorbeeld skigebieden die erg in trek zijn bij Russische toeristen. Er zijn zelfs meer Russen naar deze skigebieden gegaan dan voorgaande jaren.

 

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in