Nieuwsalert per mail ontvangen

Komende dagen veel sneeuw

De mensen die zich momenteel in de Alpen bevinden hebben vanmorgen te maken gekregen met hevige sneeuwval. Het seizoen is voor de meeste skigebieden qua sneeuwval nog niet optimaal geweest. De afgelopen tijd waren de pistes vrij ijzig en kwamen de stenen er op sommige plekken al doorheen. Gelukkig zegent moeder natuur ons de komende dagen met verse sneeuw.

De sneeuwval trok donderdag via het noord-westen Oostenrijk binnen wat al vroeg zorgde voor sneeuwval. Vannacht heeft de sneeuwval ook het Oosten van Tirol bereikt.

In de loop van donderdag was de weersverandering al duidelijk te merken. De lucht trok aan het eind van de middag dicht en in de loop van vrijdag resulteerde dit in sneeuw. De laatste dagen was het erg warm in de skigebieden met temperaturen rond de 10 graden boven nul. In de avonduren zorgde dit in het Zillertal voor regen op de 2.000 meter grens.

Vandaag wordt er gemiddeld 30 cm sneeuw voorspeld op een sneeuwgrens van 500 meter. Zondag wordt er circa 15 cm sneeuw verwacht en maandag weer 25 cm.

De wintersporters die zondag hun vakantie beginnen kunnen dus genieten van een heerlijk pak verse sneeuw.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in