Nieuwsalert per mail ontvangen

Komend weekend veel files verwacht in Oostenrijk door vakantieverkeer

Wintersportredacteur

Verkeersexperts verwachten komend weekend veel vertragingen en files in het westen van Oostenrijk door vakantieverkeer. Vooral op de Inntalautobahn, de Fernpass, de Loferer Straße en de wegen in het Zillertal kunnen automobilisten veel files verwachten. 

Meeste files op zaterdag

Vooral komende zaterdag verwacht Oostenrijk uitzonderlijke drukte op de wegen in het westen van het land. Dat komt doordat zo’n 450.000 scholieren in Oostenrijk vanaf zaterdag vakantie hebben. Daarbij komt dat ook nog eens drie deelstaten in Duitsland en delen van Tsjechië vakantie hebben. De eerste week van februari is voor de vakantiegangers een mooie gelegenheid om de sneeuw op te zoeken en velen doen dat dan ook.

Het vakantieverkeer zal waarschijnlijk al voor lange files zorgen, maar komend weekend zullen ook veel dagjesmensen onderweg zijn. Mensen die in de buurt wonen en in het weekend even één of twee dagen gaan skiën zullen hier dus ook rekening mee moeten houden.

 

Drukste wegen

Naar verwachting zullen de Westautobahn, de Tauernautobahn, Inntalautobahn en de Rheintalautobahn de drukste snelwegen worden komend weekend. Daarnaast wordt ook op de Arlberg-Schnellstraße (S16), de Fernpass (B179), De B169 in het Zillertal en de Loferer Straße (B178) en de Pinzgauer Straße (B311) veel verkeer verwacht. De wintersporters die komend weekend richting de Alpen reizen, doen er goed aan de verkeersinformatie in de gaten te houden tijdens hun reis. Zo kunnen ze misschien nog op tijd besluiten een andere route te nemen en de files te ontwijken.

Verse sneeuw

Iedereen die komend weekend richting de Alpen gaat, treft het wel. Er wordt namelijk weer verse sneeuw verwacht deze week. Vrijdag en zaterdag zal de meeste sneeuw vallen en vanaf zondag wordt het weer beter. Maandag en dinsdag kunnen zelfs prachtige dagen worden met weinig bewolking en veel zon. Hoeveel sneeuw er de komende dagen nog valt, lees je in het artikel hieronder.

Het gaat weer sneeuwen: bijna een meter sneeuw onderweg naar de Alpen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in