Nieuwsalert per mail ontvangen

Komen de mooiste weken van het seizoen eraan?

100 cm verse sneeuw en temperaturen die in de maanden januari en februari normaal zijn. Dat zijn de omstandigheden waar de leeggelopen wintersportdorpen mee te maken hebben. De grootste drukte is voorbij en het lijkt erop dat de mooiste weken van het seizoen eraan zitten te komen. Er zijn namelijk geen grote vakanties meer waarbij grote hordes toeristen naar de bergen gaan vertrekken. Gaan we de mooiste weken van het seizoen beleven en zullen nog veel wintersportliefhebbers besluiten om een midweek richting de sneeuw te vertrekken?

Wat er momenteel gebeurd in de Alpen is eigenlijk wel heel bijzonder. Veel skigebieden hebben te maken gehad met de grootste dump van het seizoen, terwijl de meeste mensen het wintersport hoofdstuk 2013-2014 min of meer afgesloten hadden. Een verse sneeuwlaag van 80 – 100 cm zorgt voor een massale upload van off-piste foto’s via de social media kanalen, waardoor de winterkriebels weer helemaal terug zijn.

off-piste freeride tours

Vandaag hebben de wintersportweer-specialisten een ideale wintersportdag voorspeld. De afgelopen 72 uur hebben voornamelijk in het teken gestaan van verse sneeuwval en matig zicht op de piste. Met de zon in het vooruitzicht kan er genoten gaan worden van de verse sneeuw in combinatie met blauw wordende lucht. De vakantiegangers kunnen hier jammer genoeg maar kort van gaan genieten, want de voorspellingen geven aan dat er in de nacht van woensdag op donderdag wederom verse sneeuw kan gaan vallen.

Met deze voorspellingen en met de wetenschap dat een groot deel van de seizoenswerkers weer naar het thuisfront zijn vertrokken, komen waarschijnlijk de mooiste dagen van het seizoen eraan. De noordhellingen kunnen door de hevige sneeuwval van afgelopen dagen er voorlopig weer tegenaan en zullen hoogstwaarschijnlijk tot het einde van het seizoen wintersportplezier op gaan leveren. Ideaal, want de pistes hadden deze verse laag hard nodig.

Bezoek voor uitgebreide weersvoorspellingen onze partner Hajo van Wintersportweerman.nl.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in