Nieuwsalert per mail ontvangen

Kitzbühel duurste Oostenrijkse gemeente om huis te kopen

De gemiddelde huizenprijs in Oostenrijk is het afgelopen jaar flink gestegen, zo blijkt uit vastgoedonderzoek van Remax. De duurste gemeente om een huis te kopen in Oostenrijk is Kitzbühel. De prijs die je daar betaalt voor een huis is niet niks.

Het afgelopen jaar betaalden huizenkopers bijna 5 procent meer voor een huis dan het jaar ervoor. De gemiddelde verkoopprijs in Oostenrijk ligt nu op 204.000 euro. In Tirol ligt de gemiddelde prijs een stuk hoger. Voor een huis in Tirol betaal je gemiddeld bijna twee keer zoveel: 400.000 euro. Het aantal verkochte huizen is het afgelopen jaar zo’n 8,4 procent teruggelopen, zo blijkt uit de studie.

 

Duurste gemeente
Over de hoogste gemiddelde prijs voor een huis hoeft na het bekijken van de cijfers niet lang gediscussieerd worden. De duurste gemeente om een huis te kopen is Kitzbühel. Momenteel ligt de gemiddelde huizenprijs daar op maar liefst 1,1 miljoen euro. Ja, dat lees je goed.

Verhuizen naar een skigebied
Elk jaar weer zijn er Nederlanders die hun leven in Nederland verruilen voor een leven in de Alpen. De een gaat dat goed af, de ander iets minder. Speel jij ook met de gedachte? Op dit moment zoeken nog 10.000 Oostenrijkse huizen een eigenaar, dus de ruimte is er.

Wil je niet perse naar Oostenrijk, bekijk dan eens het onderstaande artikel dat we laatst schreven over huizenprijzen. Schrik niet!

Wat kost een huis in een skigebied?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in