Nieuwsalert per mail ontvangen

Kitewing, de verloren sport

Kitewing met ski's

Kitewing snowboardEven leek ‘ie hot te worden, de kitewing. Het zal ergens rond 2006 geweest zijn dat de sport zijn hoogtepunt bereikte. Nu kent niemand het (meer). Maar wat was het dan? Vrij simpel. Je neemt een windsurfzeil, pakt dat doek boven je hoofd en bindt iets onder dat glijdt. Ski’s, een snowboard, schaatsen of wielen, het kan allemaal. 

Oké, het bovenstaande is een iets simpelere weergave van de werkelijkheid, maar het komt er wel op neer. De kitewing lijkt zoals de naam al zegt op een vleugel, een vleugelvormig windsurfzeil dus. De ‘giek’ hangt n het midden en daarmee bestuur je het zeil. Eigenlijk is het gewoon de manier waarop mensen hééél vroeger probeerden te vliegen, gecombineerd met een glijdend voorwerp onder je voeten. Hmm.. het is dus nog steeds simpel… het idee althans.

Ik heb nog niemand ontmoet die de sport beoefent, maar ik ga ervan uit dat het niet daadwerkelijk zo simpel is. Toch lijkt het me best een mooie sport om eens in je leven gedaan te hebben. Helemaal omdat je in de bergen – als we Wikipedia mogen geloven – gecontroleerde sprongen kunt maken tot wel 500 meter. Iemand die het me wil leren?

Nog steeds geen idee waar ik het over heb? Kijk dan deze extreme kitewing video met 2 pixels, die net zo hip is als de sport.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in