Nieuwsalert per mail ontvangen

Kind stort 12 meter naar beneden uit stoeltjeslift in Hochzillertal

Archiefbeeld

In het skigebied Hochzillertal is een kind van acht jaar oud uit een stoeltjeslift gevallen en twaalf meter naar beneden gestort. De moeder heeft haar kind vastgehouden totdat ze niet meer kon. Niemand van het liftpersoneel kreeg iets mee van het ongeval. Dat bericht de ORF

De achtjarige jongen uit Duitsland was rond 11.00u met zijn ouders en twee van hun andere kinderen in een zespersoons stoeltjeslift gestapt. Al bij het instappen ging het mis. De jongen kon niet goed op zijn plaats komen, waardoor zijn moeder de liftbeugel niet kon sluiten. De moeder heeft haar kind 450 meter lang aan zijn jas vastgehouden totdat zij geen kracht meer had. Op dat moment viel de jongen naar beneden. Daar lag gelukkig een meter nieuwe sneeuw.

Oplettende mensen hebben het ongeval zien gebeuren. Een skiër is naar het dalstation geskied en heeft daar het liftpersoneel gewaarschuwd dat de lift heeft gestopt. Tot die tijd had het personeel niets in de gaten. Iemand van de pisteredding in het dalstation is direct naar boven gereden op de skidoo om te helpen. Ondertussen was een toevallig aanwezige arts al bij het kind aangekomen. De reddingshelikopter heeft het kind, dat toen nog aanspreekbaar was, naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand was stabiel.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in