Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kijktip voor het herfstachtige weekend: Netflix film Broad Peak

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een nieuwe kijktip op Netflix voor alle bergliefhebbers! De Netflix film Broad Peak is vanaf nu te zien op de streamingdienst. De film vertelt het bijzondere verhaal van de Poolse bergbeklimmer Meciej Berbeka. Een indrukwekkend waargebeurd verhaal dat zeker de moeite waard is om te kijken!

Netflix film: Broad Peak

Leg je dekentje alvast klaar, pak een grote kop thee en plof neer op de bank. Laat je helemaal opslokken in het spannende leven van Meicej Berbeka. Hij werd in de jaren ’80 beroemd als lid van de bergbeklimmersgroep met de naam 80 furore. Toentertijd maakten ze een reis richting de Broad Peak (boven de 8000 meter). Onderweg naar beneden van de Broad Peak merkte Meicej dat hij de echte top nog niet bereikt had. De film laat Meicej 25 jaar later zien (in 2013) als hij besluit de top echt te wil behalen. De groep waartoe Berbeka behoorde, ondernam meerdere gevaarlijke bergtochten naar de hoogste toppen van de wereld.

Bekijk de trialer!

Het bijzondere aan deze film is dat de beelden echt op Broad Peak in de Pakistaanse Karakoram zijn geschoten. De cameraploeg klom onder begeleiding van ervaren klimmers tot een hoogte van 5600 meter! Bizarre beelden die in de Netflix-film Broad Peak nu te zien zijn!

Over de Broad Peak

De Broad Peak is een berg in de Pakistaanse Karakoram. Het is een van de 15 toppen die hoger is dan 8000 meter, namelijk 8047 meter. Voor het eerst werd deze top door een Oostenrijker beklommen in 1957. Tot 2009 werden 399 succesvolle beklimmingen geteld. 24 mensen zijn op de berg gestoven. Nu staat deze bijzondere berg centraal in de nieuwe Netflix-Film Broad Peak.

Bekijk ook: KIJKTIP: nieuwe Netflix-serie Kitz

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in