Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Kijken vanavond: Pech op de piste (RTL5)

Wintersportredacteur

Tijdens het skiseizoen gebeuren er duizenden ongelukken. Vaak gaat het om onschuldige botsingen of lichte verwondingen, maar het kan ook erger. Niet voor niets moet de reddingsdienst regelmatig uitrukken. Maar wat gebeurt er nou precies wanneer iemand een ongeluk heeft gekregen? De nieuwe serie ‘Pech op de piste’ laat het je zien.

Veel ongelukken op de piste

Wintersport is de allermooiste vakantie van het jaar. Natuurlijk gaat het heel vaak goed, maar helaas keert niet altijd iedereen heelhuids terug. Zo’n beetje elke dag gebeuren er ongelukken op de piste. Vaak onschuldig of behandelbaar door een huisarts, maar slachtoffers moeten ook regelmatig naar het ziekenhuis worden overgebracht. Om je een indicatie van de cijfers te geven: in Oostenrijk raken jaarlijks 30.000 wintersporters dusdanig gewond op de piste, dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Behoorlijk hoge cijfers die bijna elk seizoen oplopen. Zeker tijdens drukke dagen is het een gekkenhuis voor de hulpdiensten. De ANWB meldde laatst dat er nu al meer ongelukken zijn gebeurd dan vorig jaar. Dat was nog voor de voorjaarsvakantie. Bizar.

Pech op de piste

Maar wat gebeurt er nou precies als iemand een ongeluk krijgt op de piste? Pech op de piste is een realityserie waarbij presentatoren Jamie Trenité en Sander Janson Nederlanders ontmoeten die een ongeluk hebben gekregen op wintersport. Ook volgen ze hulpverleners en zien ze wat er allemaal komt kijken bij een ongeval. Heftig, maar wel een goede eye-opener voor wintersportend Nederland.

Vanavond om 20.30 uur is de eerste aflevering van het programma te zien op RTL5. Kijk jij mee?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in