Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

10 kerstmarkten in Oostenrijk vlakbij een skigebied

Nog even wachten en dan kan de kerstboom ook weer worden opgetuigd. Om helemaal in kerststemming te komen, kun je een bezoek brengen aan een kerstmarkt. Nog leuker is om dit te combineren met skiën. Daarom in dit artikel 10 kerstmarkten in Oostenrijk vlakbij een skigebied.

Kerstmarkten in Oostenrijk

Kerst is een ideale periode om in Oostenrijk te zijn. Bomen zijn mooi versierd en de lichtjes geven een magisch tintje aan de besneeuwde bergwereld. Ben jij gek op kerstmarkten? Ook in de buurt van de skigebieden vind je er een aantal. Ideaal als je ook graag een paar dagen wilt gaan skiën. Bekijk hieronder 10 kerstmarkten in Oostenrijk.

1. Het kerstverhaal van de Achensee

Tijdens de kerstperiode kun je op- en rondom de Achensee van alles beleven. Vanaf eind november geniet je vanaf het water van de kerstmarkt of loop je langs de gezellige kraampjes. Alles draait in deze periode om kaarsen, peperkoeken, glühwein en nog zoveel meer. Geniet van de fantastische sfeer en het samenzijn met elkaar. Benieuwd naar onze Achensee tips? Bekijk ze hier.

Hoogtepunten:

 • 7 december brengt Nikolaus om 16.00 uur een bezoek aan de kerstmarkt
 • 14 en 21 december zijn er optredens van de scholen in Maurach en Pertisau.
 • 15 en 22 december zijn er vanaf 16.00 uur muzikale optredens

2. Samen bakken in St. Johann

De kerstmarkt van St. Johann in Tirol is ontzettend gezellig. Er is van alles te beleven op deze Oostenrijkse kerstmarkt. Bijzonder is dat kinderen en volwassenen de lekkerste baksels kunnen maken. De geur van vers brood, koekjes en specerijen komt je al van veraf tegemoet.

Hoogtepunten:

 • Bak je eigen stokbrood boven het vuur
 • Kinderen kunnen er op zondag koekjes bakken
 • Live muzikanten

3. Sportstad Kitzbühel maakt plaats voor rust en gezelligheid

Genieten van geroosterde amandelen, glühwein en lekkere Tiroler specialiteiten , dat kan op de kerstmarkt in Kitzbühel. Tussen de kraampjes van de kerstmarkt hangt een gemoedelijke sfeer en is er genoeg te doen voor de kinderen. Verder vind je onderaan de Hahnenkamm afdaling 40 versierde kerstbomen.

Hoogtepunten:

 • Op 12 december om 17.00 uur is er een toneelstuk
Het kleurrijke centrum van Kitzbühel

4. Kunst in Hallein

In Hallein draait het deze kerst om kunst. Kunstvereniging Artforum Salzburg presenteert hier allerlei kunstwerken. Maar daar houdt het niet mee op. Je vindt hier ook 60 kraampjes en feestelijke kerstmuziek.

Hoogtepunten:

 • Diverse activiteiten voor de kinderen

Lees ook: autovrije skidorpen in de Alpen

5. Magische momenten in Zell am See

De geur van vers gebakken koekjes, geroosterde amandelen en zelfgemaakte producten vult tijdens de kerstperiode de straten van Zell am See. Je vindt hier leuke kraampjes met allerlei hebbedingen.

Hoogtepunten:

 • Sterren boven de Zeller Zee
 • Iedere zaterdagavond een sterrenconcert

6. Gezelligheid in Kufstein

De gezellige kerstsfeer vind je in Kufstein vooral in het stadspark. Hier vind je zo’n 30 leuke kraampjes met kerstspulletjes en lekkernijen. Vanuit traditionele aardewerk kruiken wordt hier de glühwein geserveerd.

Hoogtepunten:

 • Draaimolen
 • Stokbrood grillen

7. Sprookjes beleef je in Innsbruck

Heb jij ooit een kerstboom gezien vol met glinsterende Swarovski kristallen? In Innsbruck kom je deze in de kerstperiode tegen in de Maria-Theresien-Straße. Hier vind je ook verschillende winkels die leuke kerstspulletjes verkopen. Je zult in Innsbruck niet snel uitgekeken zijn met 6 kerstmarkten die allemaal hun eigen thema en karakter hebben.

Hoogtepunten:

 • Dagelijk live muziek
 • Ga op de foto met de kerstengel

8. Sfeer proeven in Saalfelden

Op de Rathausplatz wordt ieder jaar weer een sfeervolle kerstmarkt neergezet. Hier vind je met de hand gemaakt artikelen en heerlijke lekkernijen. Daarnaast heb je er een gevarieerd programma aan activiteiten.

Hoogtepunten:

 • Gratis koetstochten
 • Kinderanimatie

9. Aftellen op de Liebburg in Lienz

Tijdens de kerstperiode wordt Lienz omgetoverd tot een winterwonderland. Met meer dan 30 kraampjes is het één van de populairste kerstmarkten van Tirol. Daarnaast is er een enorme adventkalender op het gemeentehuis, waarop wordt afgeteld tot kerst.

Hoogtepunten:

 • 21 december het 200 jaar jubileum toneelstuk
 • Openen van de adventskalender dagelijks om 18:30 uur

10. Ouderwetse gezelligheid in Rattenberg

In het middeleeuwse Rattenberg wordt kerst op een hele andere manier gevierd dan dat we gewend zijn. Hier vind je namelijk geen kerstmarkt, maar veel kaarslicht, speciale wijn en vuurkorven. Winkels met glaskunst laten hun producten zien en dat is best bijzonder! Voor een unieke ervaring moet je dan ook in Rattenberg zijn geweest.

Hoogtepunten:

 • Live vrijdagavond concerten

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in