Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Switzerland Tourism

Kaasmerk stuurt 400 kilo raclette kaas naar WK skiën

Wintersportredacteur

De afgelopen twee weken vonden in het Zweedse Åre de wereldkampioenschappen skiën plaats. De beste skiërs ter wereld lieten zich daar zien. En bij goed skiën hoort natuurlijk ook goed eten. Daar dacht een kaasproducent uit Zwitserland ook zo over.

De Zwitsers staan bekend om hun raclette en daar zijn ze ook trots op. Zo trots zelfs dat ze hun traditie meesturen naar het WK. De kaasproducent van de Raclette du Valais AOP kaas stuurde voor het WK maar liefst 400 kilo kaas en twee raclettespecialisten met complete raclette-uitrusting mee.

5.000 racletteporties

Gedurende het WK werden in het House of Switzerland door de specialisten 5.000 porties raclette weggegeven. Sporters, journalisten, supporters, coaches, iedereen heeft kunnen genieten van de traditionele Zwitserse kaas. Dat is weer eens wat anders dan genieten van een Nederlands biertje in het Holland Heineken House.

 

Raclette du Valais AOP

De Raclette du Valais AOP kaas is een crèmige en kruidige kaas die enkel in het kanton Valais wordt geproduceerd. De traditionele productiewijze met rauwe melk wordt streng bewaakt, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Raclette wordt ook in ons land steeds populairder. Terecht wat mij betreft, want het is heerlijk als je van kaas houdt!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in