Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Je kunt deze maand skiën onder de middernachtzon in Zweden

skiën met zonsopkomst

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De dagen worden steeds weer een beetje langer en sinds vandaag is toch echt het grootste gedeelte van de skigebieden in Europa gesloten. Toch is het niet overal klaar met de winterpret. Een Zweeds skigebied gaat vanaf volgende week weer open om te skiën onder de middernachtzon. Nu staat een wintersport in Zweden, of Scandinavië in het algemeen, bij velen waarschijnlijk al op de bucket list, maar skiën onder de middernachtzon zou dat helemaal bijzonder maken! Waar dat kan?

Twee weken lang skiën onder de middernachtzon

Skigebied Riksgränsen ligt zo’n 200 km boven de poolcirkel, in het noorden van Zweden. Ieder jaar gaat het gebied in mei en juni twee weken open om wintersport onder de middernachtzon aan te bieden. Zo noordelijk op de wereld gaan ze nu over van de mega korte dagen naar extreem lange dagen en inmiddels wordt het er bijna niet meer donker. Dat betekent dat je dus ’s nachts ook kunt skiën onder de zon, de middernachtzon. Een unieke activiteit die zeker een plekje verdient op je wintersport bucket list. Dit jaar kan het van 7 tot 21 mei, en of dat een feestje wordt! Er ligt nog ruim één tot twee meter sneeuw, dus perfecte condities voor een nachtelijk rondje skiën. Het evenement in juni gaat dit jaar helaas nog niet door.

Wintersport in Zweden

Wil je eens wat anders dan de Alpen, maar niet meteen tien uur in het vliegtuig zitten? Denk dan eens aan een wintersport in Zweden. Er zijn tal van skigebieden die met een paar uurtjes vliegen al te bereiken zijn. Ondanks dat deze skigebieden niet zo hoog liggen, liggen ze wel vrij noordelijk. Dat maakt dat ze ontzettend sneeuwzeker zijn! Tel daar de bijzondere uitzichten en de kans op het noorderlicht bij op en je snapt dat een wintersport in Zweden een bijzondere ervaring is. Benieuwd waar je heen kunt gaan? Wij hebben vijf fijne gebieden in Zweden voor je op een rijtje gezet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in