Nieuwsalert per mail ontvangen

Jaarlijkse dalwedstrijden in het Saasdal

Jaar na jaar worden de dalwedstrijden in het Saasdal gehouden. Het kleine evenement is een ware traditie geworden. Nog heel even geduld, want op 19 maart is het weer zover! Dan gaat de skiwedstrijd weer van start.

De eerste dalwedstrijd die georganiseerd werd in het Saasdal dateert alweer uit 1996. De jaarlijkse wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk en gezellig skifeest in het Saasdal. Op 19 maart draait het allemaal om vijf skiclubs uit de verschillende gemeenten Saas-Almagell, Saas-Balen, Saas-Fee, Saas-Grund en Eisten, die een sportieve strijd met elkaar aangaan. Om het jaar neemt één van de vijf skiclubs de organisatie op zich en dus wordt het evenement ook vaak om het jaar op een andere plek gehouden. Dit jaar vinden de wedstrijden plaats in Saas-Grund en wordt het evenement georganiseerd door skiclub Eisten.

De wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen: hele jonge kinderen maar ook deelnemers over de 80 jaar doen mee! Echt een evenement voor jong en oud dus. Wil je alvast de sfeer proeven? Hier kun je de foto’s van vorig jaar bekijken. Met de blauwe lucht achter de wit besneeuwde bergen, levert de wedstrijd ieder jaar weer mooie plaatjes op. Ook leuk: de wedstrijden worden dikwijls afgesloten met een gezellig ‘Saas-feest’. Ben je toevallig in het Saasdal in de week van 19 tot en met 22 maart en wil je de sfeer van het kleine evenement proeven? Vanaf 10.15 uur beginnen de wedstrijden met de mini’s, met aansluitend de dames, heren en junioren. Als laatste zijn de snowboarders aan de beurt. De grote winnaar wordt om 15.15 uur bekend gemaakt in bergrestaurant de Kreuzboden.

De Kreuzboden is, ook los van het evenement, een bezoek waard. De natuur is adembenemend en je kunt er prachtig wandelen. In het gelijknamige bergrestaurant worden ‘s zomers kleine snacks, dagelijkse menu’s en à la carte gerechten op het panoramische terras geserveerd. In de winter is er zelfservice en kun je ook heerlijk van het panoramische uitzicht genieten. Het bergrestaurant is doorgaans dé ontmoetingsplek voor families, wandelaars en fietsers. Een goed plek, want het uitzicht is er fenomenaal.

Altijd al eens naar het Saasdal gewild? Op Arke.nl vind je heel veel mooie accommodaties!

 

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in