Nieuwsalert per mail ontvangen

Jaarlijks meer dan vierduizend rodelongevallen

Op de rodelbanen in Oostenrijk gebeuren jaarlijks meer dan 4.400 zware rodelongevallen. De oorzaken hiervan zijn veelal een te groot zelfvertrouwen en een gevoel van veiligheid. Het College van Verkeersveiligheid raadt aan een helm en bril te dragen en de snelheid te verminderen. 

Meer dan 4.400 personen raken tijdens het rodelen zo zwaar gewond, dat ze in het ziekenhuis behandeld moeten worden. Eén tot twee personen per jaar komen bij de sport om het leven.

In driekwart van de gevallen is een val na een botsing met een mede-rodelaar de oorzaak van de verwondingen. De wintersporters lopen daarbij voornamelijk kwetsuren aan armen en benen op. Bijna 14 procent van de gewonden heeft iets aan zijn hoofd of aan zijn wervels. Wat opvalt is dat bijna alle verongelukten geen helm droegen en meer dan een kwart van de rodelaars na 20.00u gewond raakten.

Behalve het dragen van een helm en bril en het verlagen van de snelheid, raadt het College van Verkeersveiligheid  ten strengste aan geen alcohol te drinken voor je gaat rodelen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in