Nieuwsalert per mail ontvangen

Is dit de toekomst van zomertoerisme voor skigebieden?

Wintersporten is onlosmakelijk verbonden met winter en sneeuw. Maar moet dat zo blijven? Natuurlijk is het een heerlijk gevoel om op gladgestreken pistes en door de diepe poeder naar beneden te glijden, maar er zijn ook alternatieven en daar komen er steeds meer van. Het skigebied Buck Hill zet in op zomerwintersport (dat is een gekke naam) en start deze maand met de bouw van skipistes die het hele jaar door open zijn. Is dit dan de toekomst voor het zomertoerisme in skigebieden?

Buck Hill is een skigebied in de Verenigde Staten. In Burnsville, Minnesota om precies te zijn, een suburb van Minneapolis. Het skigebied telt 10 liften en ontvangt jaarlijks gemiddeld minder dan 150 centimeter sneeuw, wat niet veel is voor een skigebied. Om alsnog voldoende inkomsten te genereren uit de wintersporten wordt er uiteraard gebruik gemaakt van sneeuwkanonnen, maar binnenkort ook van een ander alternatief. Dankzij matten van het Italiaanse bedrijf Neveplast is het er binnen afzienbare tijd mogelijk om 365 dagen per jaar te skiën.

EEN NOG VEEL MOOIER INITIATIEF: ZOMERSKIËN OP HET WEILAND

Voor ons Nederlanders is het concept bekend van de borstelbanen, maar we praten hier over een borstelbaan van heel andere afmetingen. Het skigebied gaat namelijk een gigantische oppervlakte aan helling bedekken met de Neveplast matten. Als het zomerskipark af is kun je gebruik maken van een stoeltjeslift, een sleeplift en een lopende band om omhoog te komen. Naast standaard pistes is er ook gedacht aan een kinderweide, een airbag, een funpark en een slalomparcours. Onderaan kun je bij de aanwezige horeca gezellig ‘apres-skiën’. Best cool!

Het team van Buck Hill heeft vorig jaar oktober al getest met de matten voordat de bestelling daadwerkelijk gedaan werd. Dat zag er als volgt uit.

Ook dichterbij wordt geëxperimenteerd met dit soort alternatieven voor de sneeuw. In Oostenrijk is een soortgelijk project opgezet. We zijn heel benieuwd of we in de toekomst skiën en snowboarden ook bij de zomersporten kunnen tellen. Met skeeleren is het immers ook gelukt.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in