Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Investering van 15 miljoen euro op de Penken in Mayrhofen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ook in Mayrhofen is men alweer druk bezig met de voorbereidingen voor volgend winterseizoen. In het skigebied zijn er een paar aanpassingen die op dit moment vorm krijgen. Er is € 15 miljoen geïnvesteerd in een nieuw opslagmeer en daarvoor wordt het bergstation van de Penken Express verplaatst. Zo is het momenteel op de bouwplaats in Mayrhofen!

Bouwplaats in Mayrhofen

Op ruim 2000 meter hoogte rijden er momenteel kranen, vrachtwagens en graafmachines rond in Mayrhofen. Deze zomer zijn er een aantal grote aanpassingen in het skigebied. Naast het bestaande reservoir komt er bij de Penken een tweede opslagmeer. De afgelopen paar weken is er al veel veranderd. Het grootste voordeel van het nieuwe reservoir is dat dit de capaciteit van de sneeuwkanonnen vergroot. Als alles naar behoren werkt, kost het voortaan geen 22 dagen, maar tot 6-8 dagen om een basislaag aan te leggen. Daarnaast verbetert deze vernieuwing de sneeuwkwaliteit en zorgt het voor energiebesparing.

Nieuw opslagmeer bij de Penken

Bij de aanleg van het nieuwe waterreservoir op de berg in Mayrhofen is een investering van €15 miljoen gemoeid. Het nieuwe meer heeft straks een capaciteit van ongeveer 160.000 kubieke meter. Een grote verandering die je zeker zal opvallen als je komende winter in Ski Zillertal 3000 bent voor een wintersport.

Strenge eisen

Voor de bouwstart heeft het skigebied aan verschillende eisen moeten voldoen. Er waren verschillende onderhandelingen over de grond, waterrecht, natuurbehoud etc. Het staatsmileuparket heeft deze locatie bepaald. Er worden kosten nog moeite gespaard voor de bouw van het reservoir. Zelfs het bergstation van de Penken Express is gedemonteerd. De fundering voor het nieuwe bergstation komt ongeveer 30 meter onder de huidige locatie.

Oplevering: september

Op dit moment is het één grote bouwplaats in Mayrhofen op de Penken. De planning is dat vanaf eind september alles weer klaar is voor het nieuwe skiseizoen!

Bekijk meer actuele beelden via de Tiroler Tageszeitung

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in