Nieuwsalert per mail ontvangen

© Pixabay

In dit skigebied kun je kaasfonduen in de skilift

Bij het bouwen van een skilift wordt er natuurlijk altijd nagedacht over hoe wintersporters zo comfortabel én zo snel mogelijk boven komen. Sommige skigebieden doen daar nog een schepje bovenop. Zo kwam het Franse dorp Vaujany wel op een heel apart idee: kaasfonduen in de skilift. Wintersporters en liefhebbers van kaasfondue, be aware!

Fonduediner in de avonduren

Skiliften worden met bosjes vernieuwd. Alles moet steeds comfortabeler en sneller. Hoe eerder je bovenaan bent, hoe sneller je van de pistes af kunt racen. Skigebieden steken dan ook veel geld in nieuwe liften. Sommige resorts maken deze skiliften extra bijzonder.

Het Franse wintersportdorp Vaujany, onderdeel van skigebied Alpe d’Huez, heeft het idee om aankomende winter de gondels extra langzaam te laten draaien in de avonduren. Tijdens deze ritten kun je dan genieten van een speciaal fonduediner.

In de Enversom d’Oz gondel

Het gaat om de 8-persoons gondel die is ontworpen door de Porsche Design Studio. Deze lift heeft in het wintersportseizoen van 2017-2018 de oude Enversin lift vervangen. Een luxe skilift, waarin het deze winter waarschijnlijk ook nog eens mogelijk is om in te kaasfonduen. Wel is het aantal avonden en gasten beperkt. Eén ding is zeker, het is een onvergetelijke avond waarbij je geniet van een overheerlijke kaasfondue in een unieke setting. Data, tijden en prijzen vind je hier.

Lees ook: Line-up Tomorrowland Winter 2020 bekend

Wintersport in Alpe d’Huez

Het wintersportgebied Alpe d’Huez heeft ruim 240 pistekilometers en staat bekend om de vele zonuren. Hier kun je tot diep in het seizoen uitstekend skiën op een veelzijdig aanbod aan pistes. Ook zijn er veel off-piste mogelijkheden en is er een funpark aanwezig. De kinderen kunnen goed uit de weg in het uitgebreide kinderland met een overdekte skilift. Overnachten doe je in de skiresorts Villard Reculas, Auris En Oisans, Oz-en-Oisains, Vaujany en Alpe d’Huez zelf.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in